Antena 3 CNN Actualitate Șeful SIPI Suceava a fost ridicat de procurorii DNA și adus în București la audieri: Este acuzat de luare de mită

Șeful SIPI Suceava a fost ridicat de procurorii DNA și adus în București la audieri: Este acuzat de luare de mită

Colonelul Florin Constantin Timu, șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, a fost ridicat de procurorii anticorupție pentru a fi dus dus la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București. Acesta este acuzat de luare de mită.

Șeful SIPI Suceava a fost ridicat de procurorii DNA și adus în București la audieri: Este acuzat de luare de mită
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Mar 2021   •   20:01

Audierile vor avea loc la sediul structurii centrale a DNA pentru că Florin Timu face parte dintr-o structură militară. Ca atare, competența aparține procurorilor militari din cadrul DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de G4 Media, şeful SIPI Suceava este acuzat că ar fi primit mită de la fostul şef de la Permise Suceava, comisarul Radu Obreja, în schimbul protecţiei oferite.

Înainte de a fi dus la audieri, o echipă venită de la București a derulat două percheziții, una la locuința lui Florin Constantin Timu și cealaltă la sediul SIPI Suceava, situat în clădirea unde funcționează și Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, potrivit presei locale.

Dosarul instrumentat de procurorii militari din cadrul DNA este o disjungere a dosarului în care a fost trimis deja în judecată ofițerul Mihail Martin, din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție.

În același dosar a mai fost trimis în judecată și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. În actualul dosar există indicii că Radu Obreja i-ar fi dat diferite sume de bani colonelului Florin Constantin Timu.

De altfel, într-o interceptare din dosarul deja trimis în judecată se poate auzi că lui Mihail Martin urma să i se dea o mașină, iar lui Florin Constantin Timu o anumită sumă de bani.

Noi detalii uluitoare în cazul rețelei de permise cu șpagă de la Suceava. Afacerist împrumutat cu aproape 2 milioane de euro de șeful de la Permise

Noi detalii uluitoare au apărut, în ianuarie, în ancheta privind rețeaua de permise de la Suceava. Într-o agendă găsită de anchetatori, cu ocazia perchezițiilor la finalul lunii noiembrie a anului trecut, apare un împrumut dat de comisarul-șef Radu Obreja unui afacerist din Bosanci. Este vorba despre 1,7 milioane de euro.

Afaceristul Nicolae Gavrilovici a avut nevoie de respectivii bani pentru a achiziționa terenuri. La începutul acestei săptămâni, cei doi au fost audiați la sediul Direcției Naționale Anticorupție, iar procurorul de caz a dispus extinderea urmăririi penale în cazul lui Radu Obreja pentru încă o infracțiune de spălare de bani. Pentru aceeași infracțiune este cercetat acum și Nicolae Gavrilovici, scrie monitorulsv.ro.

De altfel, de la locuința lui Radu Popovici, ”custodele banilor” lui Radu Obreja au mai fost ridicați 659.000 de euro și 246.000 de lei. Și de la locuința lui Radu Obreja s-au ridicat bani și bunuri, mai exact 123.320 de euro, 147.090 de lei, peste 30 de ceasuri de lux, mai multe bijuterii şi piese de valoare, precum şi autoturismele în valoare totală de circa 100.000 de euro.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close