Antena 3 Actualitate Şeful STS, în comisia parlamentară: „Am avut o premoniţie. Am decis ca, orice face STS, să lăsăm urme”

Şeful STS, în comisia parlamentară: „Am avut o premoniţie. Am decis ca, orice face STS, să lăsăm urme”

30 Mai 2017   •   18:19
Şeful STS, în comisia parlamentară: „Am avut o premoniţie. Am decis ca, orice face STS, să lăsăm urme”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Şeful STS, Marcel Opriş, le-a prezentat, marţi, membrilor Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, măsurile împotriva fraudelor electorale luate cu ajutorul Serviciului, inclusiv oferirea tuturor preşedinţilor secţiilor de vot a unor telefoane pentru raportarea incidentelor şi a datelor despre alegeri, care funcţionau pe infrastructura serviciului 112, pentru a exista înregistări şi "urme" ale acţiunilor STS, în ideea că Serviciul ar putea fi acuzat de diverse "activităţi" şi va avea nevoie de probe, scrie news.ro.

Opriş le-a spus membrilor Comisiei că au fost oferite peste 22.000 de telefoane mobile, cu cartele SIM, către şefii secţiilor de vot din ţară, prin care puteau fi transmise două tipuri de date: prin SMS, prezenţa la vot, iar prin voce orice fel de incidente, asigurându-se şi comunicarea între secţiile de vot pentru radierea din lista permanentă a persoanelor care au votat în secţii special, împiedicându-se astfel votul multiplu.

În ceea ce priveşte raportarea prin voce, şeful STS a explicat că s-a ales infrastructura 112, considerând că este singurul sistem care "permitea o înregistrare legală, opozabilă în justiţie".

"S-a preferat mărirea capacităţii la 112, chemarea lor în 112, tocmai în ideea de a se păstra o probă că ce s-a făcut s-a făcut cu bună intenţie (...) 112 a fost organizat special ca să primească alerte de la preşedinţii secţiilor de vot şi pentru acest lucru toate telefoanele preşedinţilor de secţii de vot au fost marcate special în 112 şi dacă ei dădeau un telefon ca să sesizeze un incident erau automat recunoscuţi", a spus el.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close