Antena 3 CNN Actualitate Șeful TAROM, schimbat din nou după nici șapte luni. S-a întors în funcție un vechi director general al companiei

Șeful TAROM, schimbat din nou după nici șapte luni. S-a întors în funcție un vechi director general al companiei

Compania aeriană Tarom va avea un nou şef, după demisia lui Cătălin Radu Prunariu, care a ocupat funcția nici șapte luni.

Șeful TAROM, schimbat din nou după nici șapte luni. S-a întors în funcție un vechi director general al companiei
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Mia Lungu    |    04 Ian 2022   •   17:18

Noul director general va fi Mihaiţă Ursu, membru în Consiliului de Administraţie al Tarom din 21 septembrie 2021.

„Industria aeronautică din întreaga lume traversează o perioadă extrem de dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să supraviețuiască primilor ani de criză, în special datorită ajustării operațiunilor, restructurării personalului și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate.

Tarom se află în plin proces de transformare al companiei, demarat la începutul anului 2020, odată cu accesarea Împrumutului de Salvare ca urmare a prenotificării la Comisia Europeană a unui Ajutor de Stat de Restructurare, proceduri necesare pentru adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung”, transmite Tarom într-un comunicat de presă.

Astfel, „ținând cont de complexitatea activităților, dar și pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie”, Consiliul de Administrație al Tarom l-a numit în funcția de director general pe Mihăiță Ursu, membru CA și fost Director General al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

În perioada 1995 – 1998 Mihăiţă Ursu a fost referent în cadrul Administraţiei Domeniului Public sector 4 Bucureşti. 

Potrivit propriului CV, Ursu a ocupat în ultimii 15 ani diverse funcţii în domeniul vânzărilor, la firme româneşti şi internaţionale de materiale de construcţii. A terminat liceul în 1994, iar facultatea abia în 2004, devenind inginer geodez.

 

 

×
Subiecte în articol: Tarom șeful functie director general
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close