Antena 3 CNN Actualitate Şeful Vămii Ploieşti: Mita ajungea la Blejnar

Şeful Vămii Ploieşti: Mita ajungea la Blejnar

Şeful Vămii Ploieşti: Mita ajungea la Blejnar
25 Feb 2011   •   15:53
UpdateDirectorul ANAF, Sorin Blejnar a declarat, în exclusivitate, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că invită orice angajat al vămilor care este în libertate, să depună plângere împotriva lui, cu privire la mita pe care ar fi luat-o până în momentul de faţă. Blejnar a precizat că toţi şefii direcţiilor vamale erau deja în funcţie când el a ajuns director al Fiscului şi că niciunul dintre ei nu a fost angajat ulterior.

Şeful Vămii Ploieşti, Cornel Costea, arată cu degetul către superiorii lui, mai exact către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Acesta ar fi beneficiarul final al mitei din vămi. Costea a recunoscut în faţa magistraţilor că a luat mită în valoare de 90.000 lei, bani care urmau să ajungă "la S.B".

Şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a declarat că a luat mită 90.000. de lei, din care a oprit o treime. Restul banilor, spune Costea, i-a împărţit între vameşi şi alte persoane. După ştiinţa sa, banii ajungeau "la preşedintele S.B.".

În motivarea hotărârii prin care s-a decis arestarea preventivă a lui Costea pentru 29 de zile, se arată că aceasta a fost soincer pe parcursul audierii şi a descris în amănunt modul în care se derulau activităţile şă împărţeau banii.

Astfel, potrivit declaraţiilor acestuia, "în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.".Cu privire la suma de 10.000 de lei, la primirea căreia a fost prins în flagrant delict, Costea a declarat că banii erau "dintr-o restanţă mai mare", şi au fost puşi în biroul său conform propriilor instrucţiuni date numitului V.C.V..


Costea: Banii ajungeau la S.B


În urmă cu două zile, mai mulţi lucrători vamali anchetaţi l-au nominalizat pe Blejnar drept regina de pe tabla de şah a corupţiei. Vineri, un senator social democrat, Valer Marian, a declarat că şeful ANAF se află deja în atenţia procurorilor constanteni cu un dosar penal pentru contrabandă cu ţigări şi motorină.

Acuzaţii vin şi din partea preşedintelui PSD Victor Ponta, care spune pe blogul său că a primit un avertisment de la Sorin Blejnar, prin soli ai acestuia.
 
Ponta, ameninţat de Blejnar


Şeful ANAF Sorin Blejnar avea cunoştinţă de neregulile care se petreceau în Vama Ploieşti, cel puţin aşa susţine şi liderul Sindicatului Naţional al Politiştilor, Florian Ioniţă. Fostul şef al vămii, Diana Severin, a denunţat în scris situaţia. Ulterior ea a fost schimbată din funcţie. În locul său a fost numit vameş şef: Cornel Costea.

Scandalul de la vama Ploieşti este unul vechi. Şeful ANAF Sorin Blejnar ştia de neregulile care se petreceau în vamă, iar cei care îndrăzneau să se opună sistemului erau schimbaţi din funcţie. Este cazul fostului şef al Vămii Ploieşti Diana Severin.

"În momentul în care mi s-a solicitat demisia s-a folosit numele preşedintelui ANAF. Dânsul chiar nu a negat faptul că a primit nişte documente de la mine în care i-am adus la cunoştinţă faptul că există societăţi comerciale din Prahova care aduc grave prejudicii bugetului de stat", a declarat Diana Severin, în direct la emisiunea "La Ordinea Zilei".

Fostul şef al vămii Ploieşti: Blejnar ştia de neregulile din vămi


Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.„Neg orice implicare a mea în asemenea fenomene de protecţie în sistemul vamal românesc. Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină”, a declarat joi Sorin Blejnar.

Blejnar: Nu sunt regina




×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar vama mita
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close