Antena 3 CNN Actualitate Şeitan a acordat un contract de aproape jumătate de milion de euro unei firme anonime din Ploieşti

Şeitan a acordat un contract de aproape jumătate de milion de euro unei firme anonime din Ploieşti

Şeitan a acordat un contract de aproape jumătate de milion de euro unei firme anonime din Ploieşti
08 Sep 2010   •   22:05

În ultimele zile de mandat, fostul ministrul al muncii, Mihai Şeitan a acordat un contract de aproape jumătate de milion de euro unei firme anonime de publicitate din Ploieşti. Misiunea acesteia era să facă reclamă programelor iniţiate de minister. În ciuda realizărilor modeste, firma este abonată la contracte cu instituţii ale statului.

430.000 de euro a primit firma Media One din Ploieşti de la ministerul muncii, printr-un contact semnat de Mihai Şeitan chiar înainte de a fi remaniat. Banii vor fi folosiţi pentru a face publicitate unui proiect finanţat din bani europeni, intitulat "Anul European pentru combaterea sărăciei".

Firma ploieşteană nu este la prima afacere controversată cu statul. Acum 2 ani, a obţinut un contract substanţial de la ministerul dezvoltării, condus atunci de Laszlo Borbely. Despre unicul acţionar, scenaristul Mihail Sebastian Arghiropol, s-a spus că a reuşit să câştige licitaţia datorită relaţiei de prietenie cu ministrul udemerist. În replică, Arghiropol spune că a câştigat toate contractele cu statul datorită calităţilor firmei.

Banii cheltuiţi de Şeitan ar fi putut fi folosiţi pentru plata pensiilor şi nu pentru a arăta că ministerul muncii luptă împotriva sărăciei.

Firma este recunoscută printre publicitari ca una din vechile abonate la contractele cu diverse instituţii ale statului, în special cu ministerele. A prins contracte importante în guvernarea PDL-PNL, iar acum revine în forţă graţie prieteniei cu guvernul PDL-UDMR.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: mihai seitan firma Ploiești publicitate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close