Antena 3 CNN Actualitate Selly, Tzanca Uraganu și Jador, personaje în modelul de Bacalaureat pamflet devenit viral

Selly, Tzanca Uraganu și Jador, personaje în modelul de Bacalaureat pamflet devenit viral

Un model de subiect de Bacalaureat în care apar personalități autohtone din cultura pop românească, precum Selly, Tzanca Uraganu sau Jador, a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare. Deși documentul este o ironie, unii elevi chiar și-ar dori să rezolve astfel de subiecte la unul dintre cele mai importante examene.

Selly, Tzanca Uraganu și Jador, personaje în modelul de Bacalaureat pamflet devenit viral
Sursa foto: Facebook/Instagram
de Florentina Lazăr    |    27 Iun 2021   •   18:52

„Toată lumea îl știe ca Selly, însă numele său este Andrei Șelaru, vine din Craiova și are aproape trei milioane de abonați pe YouTube”, acesta este începutul textului propus de elevi la subiectul întâi al examenului de Bacalaureat la Limba și Literatura Română. 

Fragmentul are mai multe personaje. Cel mai cunoscut vlogger din România, care și-a dorit tot timpul să aibă propriul spectacol televizat, Abby care a scos o peliculă cinematografică în care își povestește viața, dar și Luis Stan.

Elevii trebuie să rezolve mai multe cerințe pe baza textului. Aceștia trebuie să menționeze pe foaia de examen două capodopere muzicale care aparține trupei 5 GANG, să explice motivul pentru care Abby s-a lăsat de școală, dar și să prezinte o trăsătură a lui Luis Stan ținând cont de clipurile publicate la o dată anume.

La subiectul 2 au fost propuse trei strofe din melodia ”Cireșica” a lui Dani Mocanu. Elevii trebuie să comenteze în minimum 50 de cuvinte acest text și să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

La ultimul subiect tinerii au propus un eseu despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o operă a lui Jador, Costi Ioniță sau Tzanca Uraganu.

 

×
Subiecte în articol: Selly Bacalaureat
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close