Antena 3 Actualitate Semnal tras de dr. Virgil Musta: Riscăm să ajungem în situația "primul venit, primul servit", că nu vom mai avea locuri în spitale

Semnal tras de dr. Virgil Musta: Riscăm să ajungem în situația "primul venit, primul servit", că nu vom mai avea locuri în spitale

de Denisa Nedelcu    |    10 Iul 2020   •   14:05
Semnal tras de dr. Virgil Musta: Riscăm să ajungem în situația "primul venit, primul servit", că nu vom mai avea locuri în spitale
Sursa foto: Antena 3

Medicul Virgil Musta din Timişoara, care are la activ sute de cazuri de COVID-19 vindecate, face un apel la populaţie să respecte regulile de evitare a răspândirii virusului, atrăgând atenţia că, în caz contrar, am putea ajunge în situaţia în care medicii să trieze bolnavii, pentru că nu vor mai fi locuri în spitale.

Apelul este dat de dr. Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, în aceste zile, în care cazurile de COVID cresc tot mai mult şi specialistul spune că speră să nu ajungem în situaţia Italiei.

"Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la un moment dat, numărul de cazuri va depăși capacitatea spitalelor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

Dr. Musta: Riscul e să ajungem ca Italia

(...) Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația `primul venit, primul servit`, pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus medicul Virgil Musta, joi, potrivit b1.ro.

Joi a fost înregistrat un record negativ pentru România. Potrivit celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică, 614 români au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Astfel, ieri am depăşit cifra de 30.000 de cazuri de bolnavi.

Virgil Musta: Eu fac din nou un apel la populație, să înțeleagă...

Medicul atenţionează că, dacă numărul de noi cazuri cu SARS-CoV-2 va crește în același ritm, se va ajunge la trierea pacienților care vor fi salvați în spitale. De aceea, specialistul a mai făcut un apel la români, să nu uite de respectarea celor trei reguli: distanţă fizică, igiena mâinilor şi purtarea măştii.

"Eu fac din nou un apel la populație, să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică.

Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile", a afirmat medicul timișorean.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close