x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Semnalul de alarmă tras de medici, după ce un bebeluș a murit la botez. Tragedia putea fi evitată!

de A.M.P   •   20 Sep 2017   •   15:19
Semnalul de alarmă tras de medici, după ce un bebeluș a murit la botez. Tragedia putea fi evitată! 482
Foto: pixabay.com

Medicii le recomandă părinților să nu alăpteze bebelușul înainte de afundarea în cristelniță, în timpul botezului, după tragedia care s-a petrecut într-o localitate din Iași.

După ce este alăptat, bebelușul trebuie să fie ținut în poziție verticală, pentru că altfel există riscul înecării cu laptele regurgitat.

”Primele lucruri pe care le învață mama, odată cu venirea pe lume a copilului, este tehnica alimentației la sân. În acest context, toate mamele află că, după ce s-a terminat alăptatera, copilul trebuie ținut în poziție verticală până când elimină gazele, altfel există riscul ca lapte să treacă în căile aeriene, iar copilul să se înece”, explică președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, doctor Rodica Tănăsescu, potrivit libertatea.ro.

Medicii spun că mamele trebuie să evite alimentația copilului înaintea botezului sau, dacă se întâmplă acest lucru, imediat după alăptare, să țină copilul în poziția verticală obligatorie după orice masa, ca să nu existe riscul regurgitării și înecării.

O familie dintr-o comună din județul Iași și-a pierdut copilul la câteva minute după ce a fost botezat. Medicii legiști au stabilit că bebelușul a murit prin înec. Mama copilului i-a dat să bea lapte cu biberonul cu puțin timp înainte să fie băgat în cristelniță și bebelușul s-ar fi înecat cu laptele pe care l-a regurgitat.

sati