Antena 3 CNN Actualitate Semnaturi la minut pentru "Free Gigi!". Vezi un experiment inedit marca Observator

Semnaturi la minut pentru "Free Gigi!". Vezi un experiment inedit marca Observator

Semnaturi la minut pentru "Free Gigi!". Vezi un experiment inedit marca Observator
24 Mai 2013   •   00:08

Arestarea lui Gigi Becali a împărţit lumea în două! Unii strigă "Free Gigi" şi semnează petiţii pentru a-l vedea liber pe Becali. Alţii nici nu vor să audă. Reporterii Observator au ieşit din nou în stradă, pentru un experiment inedit.

Şi în Parlament, foştii colegi ai lui Becali au păreri împărţite despre graţierea lui.

Magistraţii l-au închis, iar o avocată îl vrea liber. Şi e dispusă să semneze pentru asta. Pe lista graţierii lui Becali, inventată de reporterii Observator. Reporterul Antenei 1 a îmbrăcat un tricou cu mesajul "Free Gigi" - adică eliberaţi-l pe Gigi - şi i-a căutat suporteri, pe stradă.
Un domn nu doar ca a semnat, dar a oferit si sfaturi pentru grabirea eliberarii: “Aveti o situatie cu lucrurile bune ale lui Becali, daca va cer astia? Lista asta sa fie insotita de argument”.

O doamna care a dezbatut deja subiectul in salonul unui spital a  stat putin pe ganduri. Nu era indecisa, dar trebuia sa isi aminteasca CNP-ul.

Ar fi plusat cu inca o semnatura, de dragul lui Becali: “Daca aveam si datele sotului meu, treceam si pe sotul meu aici”.

În jumatate de oră, s-au strâns zeci de semnaturi. Un om pe minut şi-a dat datele personale pentru a-l vedea liber pe Gigi

Foştii colegi din Parlament ar fi putut să-l transforme în realitate. Au respins însă legea graţierii, în Senat. În curând, vor vota şi deputaţii.

În actuala formă a legii graţierii, Becali are de aşteptat. Până să semneze pentru "Free Gigi", preşedintele are nevoie de avize de la Ministerul Justiţiei, dar şi informaţii de la directorul închisorii, judecători sau poliţişti.





×
Subiecte în articol: becali condamnat
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close