Antena 3 CNN Actualitate Semne că serviciile secrete ruseşti pregătesc o mare diversiune în Marea Neagră 

Semne că serviciile secrete ruseşti pregătesc o mare diversiune în Marea Neagră 

După câteva nopţi de atacuri dezlănţuite asupra porturilor ucrainene, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei transmite un comunicat prin care încearcă să legitimeze loviturile.

Semne că serviciile secrete ruseşti pregătesc o mare diversiune în Marea Neagră 
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   13:20

FSB susține că a descoperit urme de explozibil pe o navă ce ar fi trebuit să transporte cereale. 

“Pe 22 iulie, în calea unei nave străine de marfă, care se afla pe drum din Turcia către portul Rostov-pe-Don pentru a încărca cereale, au fost găsite urme de explozibili din itrotolueni și tetril. Au fost descoperite, de asemenea, semenea de interferențe în părțile structurale ale navei”, se arată în comunicat. 

FSB susține că nava respectivă a fost andocată în portul ucrainean Kiliya în luna mai și că ar fi putut fi folosită pentru a livra explozibil pentru armata Kievului. 

Potrivit rușilor, vasul și-a schimbat numele în timp ce se afla în portul Tuzla din Turcia la începutul acestei luni și și-a înlocuit echipajul, care era format din 12 cetățeni ucraineni. 

Nava ar fi fost inspectată în strâmtoarea Kerci și i s-ar fi interzis să-și continue drumul. 

Anunțul vine la o săptămână după ce Rusia s-a retras din acordul care a permis Ucrainei să exporte cereale prin Marea Neagră. 

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat ulterior că toate navele care se îndreaptă spre porturi ucrainene sunt considerate ținte, pe motiv că ar putea transporta arme. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close