Antena 3 CNN Actualitate Senat: Cadrele militare, obligate să participe la misiuni în afara ţării

Senat: Cadrele militare, obligate să participe la misiuni în afara ţării

Senat: Cadrele militare, obligate să participe la misiuni în afara ţării
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Apr 2011   •   09:59

Senatul a apobat luni o propunere legislativă care prevede obligativitatea cadrelor militare de a participa la misiuni în afara ţării. Propunerea legislativă de modificare a Legii privind statutul cadrelor militare a fost aprobată de senatori cu 112 „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere, informează Adevărul.

Documentul prevede că militarii în activitate au obligaţia să participe la misiuni în afara teritoriului statului român, în funcţie de cerinţele MApN, în scopul îndeplinirii obligaţiilor asumate de România prin convenţii şi tratate internaţionale.

Excepţie de la aceată obligativitate fac cadrele militare care formează o familie monoparentală, sunt întreţinători unici de familie, al copilului, fratelui sau părintelui, au unul sau ambii părinţi invalizi de gradul I sau II şi nu au fraţi sau surori majori, apţi de muncă, au soţul grav bolnav, încadrat în gradul I sau II de invaliditate, ambii soţi sau fraţi ar urma să participe la misiune în acelaşi timp sau în caz de calamităţi naturale.

Potrivit raportului comisiei din Senat, "prin acest demers legislativ se urmăreşte, în principal, atribuirea cu titlu onorific a calităţii de demnitar pentru generali şi amirali în exercitarea funcţiilor, posibilitatea acordării concediului fără plată, pe durata a cel mult patru ani, cadrelor militare care îşi urmează soţul pe timpul îndeplinirii unor misiuni permanente în străinătate sau alte situaţii, precum şi majorarea limitelor de vârstă în grad".

Senatul a fost Cameră decizională. Camera Deputaţilor a respins acest proiect legislativ.

×
Subiecte în articol: România misiuni Senat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close