Antena 3 CNN Actualitate Senat: Ministrul Sănătăţii nu va fi membru al CSAT

Senat: Ministrul Sănătăţii nu va fi membru al CSAT

Senat: Ministrul Sănătăţii nu va fi membru al CSAT
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    21 Mai 2012   •   20:37

Plenul Senatului a respins, în şedinţa de luni, propunerea legislativă care modifica legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în sensul ca dintre membrii CSAT să facă parte şi ministrul Sănătăţii, ca reprezentant al unui "domeniu de mare însemnătate pentru gestionarea crizelor".

Propunerea de lege, iniţiată de mai mulţi deputaţi PDL şi PSD, a primit din partea Comisiei pentru apărare din Senat un raport de respingere, care a fost validat în plenul Senatului cu 78 de voturi pentru, potrivit Agerpres.

"În prezent, din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, unde se iau decizii de importanţă hotărâtoare pentru evoluţia societăţii, nu face parte ministrul Sănătăţii, ceea ce ar putea crea urmări deosebit de grave în viaţa economică, socială şi politică. Ministerul Sănătăţii are organismele şi facilităţile prin care poate să participe activ la prevenirea efectelor negative ale crizelor, la monitorizarea acestora, la raportarea rapidă şi eficientă a ameninţărilor neconvenţionale asupra securităţii naţionale. (...) Considerăm necesar ca din CSAT să facă parte şi ministrul Sănătăţii", susţin iniţiatorii propunerii de lege, în expunerea de motive.

Propunerea de lege are un caracter organic, iar Senatul este Cameră decizională în acest caz.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close