Antena 3 CNN Actualitate Senat: Numai persoanele cu cel puţin opt clase pot solicita permisul de conducere

Senat: Numai persoanele cu cel puţin opt clase pot solicita permisul de conducere

Senat: Numai persoanele cu cel puţin opt clase pot solicita permisul de conducere
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Noi 2010   •   14:34

Senatorii au aprobat miercuri un proiect de lege care prevede ca persoanele ce vor să obţină permisul de conducere să fie absolvenţi a cel puţin opt clase. Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat cu 91 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi două abţineri, informează Mediafax.

Propunerea legislativă, care presupune modificarea Ordonanţei de Urgenţă 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a fost iniţiată de senatorul UDMR Fekete Andras Levente.

Comisia pentru administraţie, care a întocmit raportul, a propus plenului respingerea iniţiativei legislative, pe motiv că aplicarea reglemenătrilor propuse ar conduce la apariţia unor situaţii injuste între persoanele care au obţinut permisul de conducere fără îndeplinirea cerinţei ce se propune a fi introdusă.

În cele din urmă însă, propunerea legislativă a fost adoptată cu 91 de voturi "pentru", două abţineri şi trei voturi "împotrivă".

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de lege. Iniţiativa legislativă urmează să fie transmisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor.

Potrivit legii actuale, persoanele care vor să obţină permisul de conducere trebuie să îndeplinească doar condiţiile de vârstă, să fie apte din punct de vedere medical şi să facă dovada pregătirii teoretice şi practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate.


 

×
Subiecte în articol: Senat permis de conducere proiect de lege
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close