Antena 3 CNN Actualitate Senatorul PSD Ion Ganea, dat dispărut de două zile, spune că e în perfuzii. Nici azi nu a fost cvorum în Biroul Permanent din cauza lui

Senatorul PSD Ion Ganea, dat dispărut de două zile, spune că e în perfuzii. Nici azi nu a fost cvorum în Biroul Permanent din cauza lui

Continuă scandalul în jurul senatorului PSD Ion Ganea, cel fără de care social democraţii nu pot asigura cvorum în Biroul Permanent al Senatului, pentru a începe discuţiile pe legea alegerilor. După ce luni nu a răspuns telefoanelor colegilor din PSD, marţi, Ion Ganea le-a spus acestora că e bolnav şi chiar a ajuns în perfuzii.

Senatorul PSD Ion Ganea, dat dispărut de două zile, spune că e în perfuzii. Nici azi nu a fost cvorum în Biroul Permanent din cauza lui
de Cristi Popovici    |    27 Oct 2020   •   17:30

Biroul Permanent al Senatului este format din 12 membri, din care 7 ai PSD, partid care formează majoritatea şi poate asigura singur cvorum. Doar că de două zile, social democraţii nu reuşesc să se strângă într-o şedinţă on-line pentru a demara procedura pe legea privind data alegerilor, după decizia CCR.

Luni şi marţi, senatorii PNL nu s-au prezentat la şedinţa purtată în mediul on-line, lăsându-i pe social-democraţi să constituie singuri cvorumul. Doar că de fiecare dată, în şedinţă s-au conectat 6 parlamentari PSD, mai puţin senatorul Ion Ganea. În lipsa lui, PSD nu a putut asigura cvorumul, iar şedinţele s-au suspendat.

Mai mult, luni, Ion Ganea nici nu a răspuns apelurilor telefonice ale colegilor din partid, Robert Cazanciuc acuzându-l că s-a dat de partea PNL, mai ales că ar fi postat un mesaj de promovare a unui liberal.

Senatorul PSD dat dispărut a răspuns în cele din urmă la telefon

Marţi, Ion Ganea a răspuns în cele din urmă la telefon şi a stat de vorbă cu senatorul Radu Oprea, căruia i-a transmis că este bolnav şi că a fost în perfuzii.

Radu Oprea a declarat, în exlusivitate la Antena 3, că a participat la Şedinţa Biroului Permanent, unde toate partidele politice, cu excepţia PSD, NU s-au prezentat la şedinţă. Mai mult, nici secretarii Senatului, care sunt din partea puterii (PNL şi USR) nu s-au prezentat în sala Senatului, pentru a face apelul telefonic, aşa cum este regulamentul, a precizat Radu Oprea.

PSD, trădat de senatorul Ion Ganea, în ziua în care trebuia stabilită organizarea alegerilor: "Nu avem explicaţie că nu a răspuns la telefon astăzi"

Întrebat ce se întâmplă cu senatorul PSD Ion Ganea, care putea asigura cvorumul dar a lipsit de fiecare dată, Radu Oprea a precizat: "Dimineaţă, eu am reuşit să vorbesc cu domnul Ganea. Este într-o problemă de sănătate care presupune internare. Când am vorbit cu domnia sa, îmi spunea că este pe perfuzii. Că va încerca să intre la ora unu (în sedinţa on-line), dar nu poate garanta acest lucru."

"Eu îi doresc sănătate multă domnului Ganea şi sper ca să poată să fie cât mai repede alături de noi."

Oprea a mai spus că este exclusă ipoteza potrivit căreia PSD ar fi bătut palma cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a nu modifica data alegerilor şi a tergiversa procedura din Parlament pe acest subiect.

×
Subiecte în articol: Ion Ganea Radu Oprea Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close