Antena 3 CNN Actualitate ”Ziua de curățenie generală” sau ”Ziua vinului românesc” | Propunerile bizare ale senatorilor români în plin an electoral

”Ziua de curățenie generală” sau ”Ziua vinului românesc” | Propunerile bizare ale senatorilor români în plin an electoral

În plin an electoral, parlamentarii se întrec în propuneri de sărbători bizare sau chiar amuzante.

de Xenia Croitoru    |    08 Mai 2024   •   12:10

Activitatea din Parlament se bazează mai mult pe deciziile luate de Executiv, și asta deoarece atât senatorii, cât și deputații, sunt tot mai greu de găsit la muncă. 

De exemplu, în această săptămână, senatorii nu au stabilit nicio ședință de plen, așa cum se întâmpla în trecut. Cu alte cuvinte nu au avut niciun vot final pe proiectele pe care le aveau de discutat. 

Cu toate acestea, parlamentarii s-au întrecut în proiecte legislative tot mai hazlii. Aleșii vor, în an electoral, ”Ziua Gastronomiei” și ”Ziua Vinului Românesc”.

Tot la Senat a fost depus un proiect prin care să se sărbătorească pe 9 septembrie ”Ziua Bunicilor”. Un alt proiect propune instituirea celei de-a treia zi de sâmbătă din luna septembrie ca "Ziua de Curățenie Națională", iar anul 2025 să fie ”Anul Național al Copilului”.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care senatorii le-au depus în primă cameră sesizată, iar Camera Deputaților reprezintă for decizional în acest sens. 

Proiectele ar urma să fie discutate în perioada următoare, însă rămâne de văzut dacă senatorii vor avea timp pentru ele, pentru că în această săptămână începe campania electorală și atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, parlamentarii sunt tot mai greu de găsit în această perioadă. Cei mai mulți dintre aceștia se află în teritoriu, dat fiind faptul că o mare parte dintre ei candidează pentru alegerile locale, fie pentru funcția de primar, fie pentru consilier județean. 

 

×
Subiecte în articol: Senat
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close