Antena 3 CNN Actualitate Senatorii au cheltuit peste un milion de lei de la buget, în ianuarie

Senatorii au cheltuit peste un milion de lei de la buget, în ianuarie

Senatorii au cheltuit peste un milion de lei de la buget, în ianuarie
Sursa foto: Senat
21 Mar 2010   •   13:19

Suma de 1.300.000 de lei reprezintă banii cheltuiţi de la bugetul de stat numai în prima lună a acestui ani de către senatori, în birourile pe care le au în colegii. De la întreţinere, reparaţii şi până la plata angajaţilor, senatorii au dat fără să se uite la banii. Unii au reuşit să cheltuiasca si 10.000 de lei. Alţii au dat exemplu şi nu au folosit niciun ban de la Senat pentru birourile parlamentare.

Unii dintre cei mai costisitori senatori au fost membrii PD-L Alexandru Mocanu şi Mihail Hărdău. Aceştia au cheltuit, fiecare, aproape câte 10.500 de lei în luna ianuarie, pentru materialele de întreţinere, chiria, utilităţile şi salariile personalului de la birourile senatoriale.

Senatorul PNL Vasile Mustăţea este cel mai darnic când vine vorba de plata din bani publici a personalului angajat la biroul parlamentar. Mustăţea şi-a plătit oamenii cu 10.000 de lei, pentru efortul depus pe luna ianuarie.

Nici angajaţii de la biroul senatorului PD-L Constantin Dumitru nu au dus-o rău. Aceştia au fost remuneraţi cu 9.000 de lei.

Şi tot 9.000 de lei a cheltuit şi democrat-liberalul Mircea Cinteză pentru plata celor trei angajaţi. Însă, senatorul susţine că o parte din bani ar fi trebuit trecuţi la altă rubrică.

Cele mai mari cheltuieli cu chiria şi utilităţile pentru biroul parlamentar le-a avut senatorul PNL pentru diaspora, Raymond Luca. Acesta a scos din buzunarul contribuabililor 3.500 de lei.

În top urmează democrat-liberala Mihaela Popa, care a plătit aproape 3.000 de lei din bani publici.

Membrii PD-L s-au remarcat şi în privinţa sumelor cheltuite pentru materialele de întreţinere. Senatorul democrat-liberal Dorin Păran a uşurat bugetul Senatului de 6.300 de lei, pentru cele necesare la biroul senatorial.

Senatorii Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al Partidului Conservator, şi Iulian Urban, de la PD-L, nu au folosit fonduri de la Senat pentru birourile parlamentare.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close