Senatorii au încă o cheltuială de făcut. Pentru ce cheltuie bani de data asta

de D.G.    |    28 Iun 2015   •   11:22
Senatorii au încă o cheltuială de făcut. Pentru ce cheltuie bani de data asta

Senatul intenţionează construirea a două copertine de protecţie la intrările din Palatul Parlamentului, respectiv la intrarea principală a demnitarilor şi personalităţilor de rang înalt şi la cea destinată personalului. Potrivit site-ul Senatului, copertinele de protecţie vor fi realizate în scopul asigurării protecţiei şi siguranţei  accesului în sediul instituţiei.

Astfel, Senatul achiziţionează servicii de proiectare în vederea stabilirii soluţiilor tehnico-economice optime de realizare a copertinelor, urmând să fie aleasă oferta la preţul cel mai scăzut. Copertina de la intrarea principală trebuie să protejeze fluxul circulaţiei persoanelor de-a lungul scării monumentale pe distanţa dintre zona de oprire a automobilelor şi uşa principală de acces, să preia diferenţele de nivel, ţinând cont de podestele scării monumentale, se menţionează în caietul de sarcini.

Cele două copertine trebuie să poată prelua, pe o porţiune de lungime limitată de lângă intrare, şocul unor eventuale căderi de fragmente de piatră naturală desprinse din elemente ale faţadei frontonului, să asigure pătrunderea luminii naturale prin partea superioară şi să se integreze, din punct de vedere al configuraţiei, în contextul plasticii arhitecturale generale a clădirii Palatului Parlamentului.

Intrarea personalului prezintă tendinţa de desprindere şi cădere a unor fragmente de piatră naturală, fapt ce creează condiţii favorabile de producere de accidente cu consecinţe imprevizibile, se mai menţionează în document.
Operatorii economici interesaţi au posibilitatea de a transmite o ofertă pentru serviciile solicitate până la data de 8 iulie 2015.

Parteneri
x close