Antena 3 CNN Actualitate Senatorul avocat Şoavă primeşte un milion de euro de la Primăria Capitalei

Senatorul avocat Şoavă primeşte un milion de euro de la Primăria Capitalei

Senatorul avocat Şoavă primeşte un milion de euro de la Primăria Capitalei
Sursa foto: euro
03 Mar 2009   •   04:28

Primăria Capitalei nu are fonduri pentru multe proiecte, însă găseşte finanţare pentru externalizarea unor servicii juridice.
Firma de avocatură Şova şi Asociaţii, a senatorului PSD Dan Şova, a încheiat în ianuarie un contract de consultanţă juridică fără licitaţie, pe patru ani, cu două direcţii din Primăria Capitalei, pentru care ar putea primi un milion de euro.
Astfel, Administraţia Lacuri, Parcuri Bucureşti (ALPAB) şi Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCUB) au încheiat contracte de consultanţă cu firma senatorului, deşi au propriile servicii juridice.
ALPAB a încheiat fără licitaţie, pe 26 ianuarie 2009, un contract cu firma Şova şi Asociaţii, pe o perioadă de patru ani, cu tariful de ?100 de euro pentru orele de consultanţă acordate lunar?, scrie Evenimentul Zilei.
Fiecare oră va fi plătită cu 100 de euro, în condiţiile în care firma se angajează să rezerve 200 de ore pe lună, ceea ce rezultă în plăţi de maximum 960.000 de euro pentru durata de desfăşurare a contractului.
De cealaltă parte, directorul de la Cimitire, Bogdan Tănase, spune că în contractul semnat la sfârşitul anului trecut cu Şova şi Asociaţii nu este trecut nici un preţ, acesta urmând a fi negociat în funcţie de serviciile efectuate. De asemnea, el declara pentru Cotidianul că natura serviciilor prestate de firma de avocatură nu se referă în mod special la procese, ci la consultanţa necesară atragerii unor fonduri europene.
În vreme ce directorul ALPAB a motivat contractul prin numărul mare de procese, deşi publicaţia citată menţionează că administraţia nu are mai mult de patru-cinci procese în derulare.
Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close