Antena 3 CNN Actualitate Senatorul Voicu şi omul de afaceri Căşuneanu cer ridicarea interdicţiilor

Senatorul Voicu şi omul de afaceri Căşuneanu cer ridicarea interdicţiilor

Senatorul Voicu şi omul de afaceri Căşuneanu cer ridicarea interdicţiilor
Sursa foto: catalin voicu
29 Dec 2009   •   03:35

Instanţa supremă dezbate, marţi, plângerile făcute de senatorul PSD Cătălin Voicu şi de omul de afaceri Costel Căşuneanu împotriva ordonanţelor procurorilor anticorupţie, prin care li s-a interzis să părăsească localităţile de domiciliul fără acordul anchetatorilor.
Cătălin Voicu cere judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) înlocuirea interdicţiei de părăsi localitarea cu cea de a nu părăsi ţara, motivând că nu îşi poate exercita mandatul de senator.

La rândul său, omul de afaceri Costel Căşuneanu a solicitat, în 23 decembrie, instanţei supreme ridicarea interdicţiei de a părăsi Bacăul pe perioada cercetărilor procurorilor anticorupţie care-l acuză de fapte de corupţie. Cererea acestuia va fi dezbătută în şedinţă secretă din cauza naturii plângerii.

Omul de afaceri Costel Căşuneanu, căruia procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au prezentat, în 21 decembrie, acuzaţiile în dosarul în care mai sunt cercetaţi senatorul Cătălin Voicu şi judecătorul Florin Costiniu, nu are voie să părăsească localitatea Bacău, timp de 30 de zile, scrie Mediafax.

Costel Căşuneanu este acuzat de cumpărare de influenţă. Căşuneanu i-ar fi cerut senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină la preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru ca, acesta, la rândul său, să intervină favorabil pentru omul de afaceri la colegi de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal cu privire la o contestaţie referitoare la o licitaţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: costel casuneanu Catalin Voicu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close