Antena 3 Actualitate Senatul a hotărât! Legea privind diminuarea risipei alimentare a fost suspendată

Senatul a hotărât! Legea privind diminuarea risipei alimentare a fost suspendată

26 Sep 2017   •   12:19
Senatul a hotărât! Legea privind diminuarea risipei alimentare a fost suspendată
Sursa foto: Foto: Pixabay.com


Plenul Senatului a adoptat, marţi, cu 41 de voturi ''pentru'', 4 abţineri şi 34 de voturi ''împotrivă'', proiectul de aprobare a Ordonanţei de urgenţă pentru suspendarea Legii privind diminuarea risipei alimentare. 

Potrivit reprezentantului Guvernului, prezent la dezbateri, Legea privind diminuarea risipei implică o serie de măsuri "lipsite de claritate şi previzibilitate şi creează dificultăţi în aplicare", fiind necesară suspendarea aplicării legii "din cauza complexităţii domeniului reglementat". 

Preşedintele Comisiei pentru Agricultură, senatorul PSD Doina Silistru, a arătat, la rândul său, că "această lege este de o complexitate superioară şi practic, în urma discuţiilor care au avut loc cu toţi factorii implicaţi în aplicarea acestei legi, s-a ajuns la concluzia că nu poate fi aplicată în forma actuală". 

Conform unui amendament adoptat, aplicarea legii ar urma să fie suspendată până la 30 iunie 2018. 

Reprezentanţii PNL şi USR au votat împotriva suspendării aplicării legii. 

"Legea 217 încearcă să reglementeze o realitate îngrijorătoare pentru România şi în anul 2017. Guvernul PSD - ALDE doreşte aruncarea unui act normativ în uitare fără să facă niciun efort suplimentar de a îmbunătăţi conţinutul legii. (...) Îi este mai simplu Guvernului să suspende şi nu să clarifice un act normativ, care în Uniunea Europeană funcţionează şi aduce ordine şi disciplină în comercializarea şi consumul produselor alimentare", a afirmat senatorul PNL Alexandru Pereş. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close