Antena 3 CNN Actualitate Senatul respinge proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Senatul respinge proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Senatul respinge astăzi proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Senatul respinge proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc
29 Apr 2020   •   15:12

„Am stabilit că azi, Senatul va avea plen şi va da vot de respingere.O să închidem acest subiect şi cu asta basta”, a anunţat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat astăzi, la Palatul Cotroceni, că, în timpul pandemiei de coronavirus, când Guvernul ia măsuri pentru limitarea răspândirii cu coronavirus, PSD încearcă să facă în așa fel încât să dea Ardealul ungurilor.

"Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc.  E incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. E incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României, în timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor. PSD se luptă în birourile în Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?".

Marcel Ciolacu s-a arătat foarte deranjat de acest anunț și a spus că PSD este împotriva acestui proiect.

"Ieșirea de astăzi a președintelui Iohannis arată cât de jos poți să ajungi în politică. Este o ieșire care descalifică total funcția prezidențială! Îi amintesc președintelui Iohannis că nu a avut nicio reacție când ambasadorul României la Budapesta a fost terfelit în urmă cu câteva zile. A tăcut complice. Dacă era un adevărat patriot, l-ar fi apărat pe Ambasadorul român! Președintele Iohannis știa că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc. Știa că la ora 14.00 acest proiect va fi respins definitiv de Senat. Așa cum au mai fost respinse multe alte proiecte similare de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a avut această ieșire anti-românească și anti-democratică", a spus Ciolacu.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close