Antena 3 CNN Actualitate Sentință incredibilă în dosarul celor doi bătăuși care au ucis un bărbat după o șicanare în trafic, în Argeș

Sentință incredibilă în dosarul celor doi bătăuși care au ucis un bărbat după o șicanare în trafic, în Argeș

Unul dintre cei doi bătăuși care au ucis în bătaie un bărbat nevinovat și au lăsat orfană o adolescentă, după o șicanare în trafic, în Argeș, a fost achitat de judecători. Totuși, cel de-al doilea a primit închisoare cu executare, însă nu va petrece foarte mult timp după gratii.

Sentință incredibilă în dosarul celor doi bătăuși care au ucis un bărbat după o șicanare în trafic, în Argeș
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2020   •   16:15

Vineri, 31 iulie 2020, Tribunalul Argeș a dat sentința în cazul celor doi tineri care l-au ucis în iunie 2019 pe Cătălin Plăiașu, un om de afaceri din Curtea de Argeș.

Judecătorii au decis să îl achite pe Mihai Adrian Tudoreci pentru infracțiunea de complicitare la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, acesta fiind în schimb condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, Tudoreci a fost obligat la 80 de zile de muncă în folosul comunității. Inițial, atât el, cât și complicele său, Leonard Florian Tudorici, au fost cercetați pentru omor, însă în timpul procesului încadrarea juridică a faptei a fost schimbată.

Totodată, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Leonard Florian Tudorici la șase ani și patru luni de închisoare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Totuși, acesta nu va petrece foarte mult timp în spatele gratiior, având în vedere că din pedeapsa finală îi va fi redusă perioada pe care a petrecut-o deja în arest preventiv.

Judecătorii l-au obligat pe Leonard Tudorici să plătească 175.000 de euro rudelor lui Cătălin Plăiașu, cu titlu de daune morale.

Sentința Tribunalului Argeș nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Omorât în bătaie doar pentru că a vrut să îi liniștească pe criminali

Cătălin Plăiașu, un om de afaceri în vârstă de 48 de ani, din Curtea de Argeș, a ajuns în comă la Spitalul Județean de Urgență Argeș pe 24 iunie 2019, după ce a fost bătut cu sălbăticie de cei doi agresori.

Bărbatul s-a stins din viață pe 1 iulie 2019, lăsând orfană o fată în vârstă de 18 ani.

Totul s-a întâmplat în timp ce Cătălin Plăiașu se îndrepta către casă. În comuna Merișani din Argeș, două autoturisme au început să se șicaneze, într-unul dintre el, respectiv un BMW X5, aflându-se Leonard Florian Tudorici și Mihai Adrian Tudoreci.

La un moment dat, BMW-ul a oprit în fața mașinii lui Plăiașu, iar cei doi s-au dat jos și au vrut să îl ia la bătaie pe șoferul mașinii care se afla în spatele mașinii conduse de Cătălin Plăiașu. Pentru că acesta din urmă și-a blocat ușile, cei doi agresori au încercat în zadar să îl lovească, iar după câteva secunde, omul de afaceri din Curtea de Argeș a coborât din mașină pentru a-i liniști pe cei doi.

A fost lovit cu pumnii până ce s-a prăbușit și s-a lovit cu capul de asfalt.

×
Subiecte în articol: Argeş
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close