Antena 3 CNN Actualitate Sentinţă definitivă în cazul Ciomu: Victima va primi 500.000 euro, daune morale şi materiale

Sentinţă definitivă în cazul Ciomu: Victima va primi 500.000 euro, daune morale şi materiale

Sentinţă definitivă în cazul Ciomu: Victima va primi 500.000 euro, daune morale şi materiale
10 Noi 2008   •   16:34

Naum Ciomu şi Spitalul Panduri vor trebui să plătească despăgubiri de o jumătate de milion de euro pacientului căruia medicul Ciomu i-a secţionat penisul. Curtea de Apel Bucureşti a dat, luni, sentinţa definitivă în acest caz, respingând recursul medicului şi al spitalului.
Magistraţii au considerat că este atât vina doctorului Ciomu cât şi a unităţii spitaliceşti, deoarece personalul medical nu a intervenit pentru ajutorarea victimei. Suma a fost stabilită în funcţie de numărul de îngrijiri medicale, Ion Jiga stând aproape 2 luni în spital, pentru a se reface după intervenţiile chirurgicale de reconstrucţie a penisului.
Un alt motiv a fost divorţul prin care a trecut Ion Jiga. Victima doctorului Ciomu a susţinut că a fost părăsit de soţie tocmai din cauza acestui necaz.
Chirurgul urolog Naum Ciomu a fost dat în judecată în octombrie 2004 pentru vătămare corporală gravă din culpă, după ce, în timpul unei intervenţii chirurgicale, a fragmentat, accidental, penisul unui pacient în mai multe bucăţi. Ciomu şi-a pierdut atunci dreptul de a profesa ca medic primar chirurg-urolog.
În 2006, Judecătoria sectorului 5 l-a condamnat pe Naum Ciomu la un an de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale de 125.000 de euro. Atât partea vătămată, cât şi doctorul Ciomu au fost nemulţumiţi de soluţia instanţei şi au făcut apel.
Sentinţa dată luni de Curtea de Apel este una definitivă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Curtea de Apel
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close