Sentință definitivă pentru vrăjitoarele care au șantajat-o pe Oana Zăvoranu

de A.M.P    |    15 Dec 2016   •   09:40
Sentință definitivă pentru vrăjitoarele care au șantajat-o pe Oana Zăvoranu Foto: Intact Images

Roxana Lider şi Rada Mincă, cunoscute ca vrăjitoarele Vanessa şi Melissa, au fost condamnate definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la câte trei ani închisoare cu suspendare, într-un dosar în care au fost trimise în judecată pentru că au şantajat mai multe persoane, printre care şi Oana Zăvoranu, scrie adevarul.ro.

Instanţa a mai dispus ca cele două să-i plătească Oanei Zăvoranu suma de 10.000 euro, reprezentând daune morale, însă a lăsat în rest nesoluţionată acţiunea civilă.

Procurorii susţin că Vanessa şi Melissa îşi făceau publicitate în mass-media, unde se prezentau ca 'vrăjitoare' sau 'clarvăzătoare', arătându-şi disponibilitatea pentru aşa-zise consultaţii în urma cărora erau contactate de către victime.

Prin monitorizarea presei, Vanessa şi Melissa identificau persoane publice, cu mare potenţial financiar, care se găseau în diferite situaţii defavorabile, în general în conflict cu alte persoane publice, şi le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte iniţiate de ele.

Prin aceste metode, cele două luau legătura cu victimele cărora le solicitau la început, pentru iniţierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte cum ar fi: articole personale de îmbrăcăminte, păpuşi, piroane (cuie mari), cuţite, iconiţe, miere de albine etc. Ulterior, pentru desfăşurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, vrăjitoarele pretindeau obiecte de valoare - bijuterii, autoturisme - şi diverse sume de bani din ce în ce mai mari, au explicat procurorii.

Potrivit acestora, Oana Zăvoranu a fost determinată de vrăjitoare să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă, această activitate fiind, de fapt, cămătărie disimulată.

În perioada februarie - septembrie 2011, Oana Zăvoranu a fost deposedată de o serie de bunuri mobile şi imobile, printre care şi un autoturism Porsche Cayman, dar şi de importante sume de bani şi, ulterior, şantajată şi ameninţată, indică anchetatorii.

ExitPOLL
Parteneri
x close