Antena 3 CNN Actualitate Sentințe grele în dosarul Gala Bute. Cătălin Tolontan, reacție în scandalul momentului

Sentințe grele în dosarul Gala Bute. Cătălin Tolontan, reacție în scandalul momentului

Sentințe grele în dosarul Gala Bute. Cătălin Tolontan, reacție în scandalul momentului
05 Iun 2018   •   16:11

Șase ani de închisoare! Este sentinţa definitivă dată de judecători pentru Elena Udrea în dosarul gala Bute. Este de altfel şi cea mai dură pedeapsă din tot lotul. Rudel Obreja va sta după gratii 5 ani, a decis instanţa.

Elena Udrea se află în Costa Rica, acolo unde are statutul de refugiat politic. A declarat că dacă va fi condamnată definitiv nu se va mai întoarce în România. 

„Noi nu scriem nici pentru procurori, nici pentru instanțe. Treaba noastră a fost să ne informăm publicul. Această sentință din gala Bute crește la 10 milioane de euro, suma recuperată de bugetul de stat. Astăzi a plecat către Ministerul de finanțe aproape un milion de euro pe care îi dețineau rudele Oreja și Elena Udrea și care fuseseră sechestrați de instanța anterioară. Acești bani se întorc la stat. În total, cele patru cazuri de corupție adună 32 de înalți funcționari, miniștri, oameni care au primit pedepse cu executare. Dincolo de orice, această mică întâmplare sportivă derogată în vara anului 2011, de la care nimeni nu se aștepta să se ajungă la așa ceva, ne oferă tutoror o lecție. Toți suntem egali în fața legii”, a declarat Cătălin Tolontan. 

„Elena Udrea a susținut până în ultimul moment că nu se vinovată, doar că instanța a decis altceva. Au condamnat-o pentru trei cazuri de luare de mită și pentru abuz în serviciu”, a mai spus el. 

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan Elena Udrea reactie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close