Antena 3 CNN Actualitate Seră de trandafiri în valoare de 1,3 milioane de euro, inaugurată în judeţul Dâmboviţa

Seră de trandafiri în valoare de 1,3 milioane de euro, inaugurată în judeţul Dâmboviţa

Seră de trandafiri în valoare de 1,3 milioane de euro, inaugurată în judeţul Dâmboviţa
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Iul 2013   •   20:17
O seră de trandafiri a fost inaugurată, sâmbătă, în localitatea Buşani din judeţul Dâmboviţa, investiţia ridicându-se la 1,3 milioane de euro, iar proprietarul vrea să creeze o bursă a florilor pentru Europa Centrală şi de Est, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.
Potrivit acestuia, sera se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, fiind cultivate 13 soiuri de trandafiri, şi asigură în prima fază 30 de locuri de muncă.
"Cei care au realizat-o spun că vor să îşi dezvolte afacerea în următorii ani şi să realizeze aici, cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, o bursă a florilor pentru Europa Centrală şi de Est. Investiţia înseamnă taxe şi impozite locale pentru localitate, iar investitorul vrea să dezvolte un complex de sere pe 10 hectare. Este o investiţie model care trebuie preluat şi multiplicat. Este o seră de trandafiri, în valoare de 1,3 milioane, iar proprietarul vrea să creeze o bursă a florilor pentru Europa Centrală şi de Est", a declarat ţuţuianu. 
Sera de la Bucşani, cu 30 de angajaţi în prezent, va avea, în final, 60 de salariaţi.
 

×
Subiecte în articol: Dambovita judet
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close