Antena 3 CNN Actualitate Şerban Pretor, reprezentant CNA, la un pas de moarte în Bucegi după ce a căzut 30 de metri într-o crevasă (VIDEO)

Şerban Pretor, reprezentant CNA, la un pas de moarte în Bucegi după ce a căzut 30 de metri într-o crevasă (VIDEO)

Şerban Pretor, reprezentant CNA, la un pas de moarte în Bucegi după ce a căzut 30 de metri într-o crevasă (VIDEO)
19 Iul 2010   •   20:20

Un pas făcut greşit pe un traseu montan era să-i aducă sfârşitul reprezentantului CNA Şerban Pretor. A căzut 30 de metri în gol, când escalada un perete de stâncă din masivul Bucegi. Cu ajutorul salvamontişilor, Şerban Pretor a reuşit să iasă din crevasă pe propriile picioare, deşi era rănit.

Operaţiunea de salvare a reprezentantului CNA a durat mai bine de trei ore. Şi nu a fost uşoară. Rănit şi epuizat, Şerban Pretor risca să intre în hipotermie. Cu ajutor, Şerban Pretor a urcat peretele de rocă acoperit de zăpadă, pe care căzuse mai devreme.

Pe platoul Bucegi rănitul a fost preluat de un elicopter SMURD. Din cauza curenţilor puternici aterizarea salvatorilor a fost periculoasă. Şerban Pretor a ajuns în sfârşit pe mâna medicilor.

De pe patul de spital, reprezentantul CNA ştie că o clipă de neatenţie era să-l coste viaţa. ?Puteam liniştit să nu mai fiu. Ar fi trebuit să învăţ că muntele este orgolios, o secundă de atentie dacă nu-i dai te taxează?, a declarat Şerban Pretor.

Un dram de noroc şi echipamentul adecvat l-au ferit de tregedie. Pretor a scăpat doar cu o operaţie la umăr. ?Dumnezeu mi-a dat un semn, în primul rând că pe lângă contuzii m-am ales numai cu o mână ruptă?.

Nu este prima vacanţă cu peripeţii a fostului secretar de stat. În urmă cu patru ani, Şerban Pretor a fost zdrobit în bătaie de doi angajaţi SPP pentru că mergea prea încet cu Trabantul, în drum spre litoral. Demnitarul bătut a avut nevoie de îngrijiri medicale iar subofiţerii bătăuşi au fost trecuţi în rezervă.

Observator

×
Subiecte în articol: Masivul Bucegi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close