Antena 3 CNN Actualitate Sergiu Băhăian şi alţi 14 acuzaţi într-un proces de fraudă ar putea fi eliberaţi din arest

Sergiu Băhăian şi alţi 14 acuzaţi într-un proces de fraudă ar putea fi eliberaţi din arest

Sergiu Băhăian şi alţi 14 acuzaţi într-un proces de fraudă ar putea fi eliberaţi din arest
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iul 2010   •   15:03

Omul de afaceri Sergiu Băhăian şi alţi 14 acuzaţi într-un proces privind fraude de peste două milioane de euro ar putea fi eliberaţi din arest, după ce tribunalul Ialomiţa a decis că inculpaţii pot fi judecaţi în libertate. Procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, informează Mediafax.

Sergiu Băhăian a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie, alături de alte 14 persoane, pentru înşelarea a 35 de firme din Bucureşti şi din ţară, precum şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

În acest dosar mai sunt inculpate următoarele persoane: Edward Marian Mărculescu, Gheorghe Teleagă, Mihai Dăscălete, Dan Negureanu, Marin Călin, Petru Brumă, Adrian Radu, Costin Badea, Maricel Bartic, Nicolae Dumitru, Nicolae Ionescu, Ionel Dumitru, Adela Elena Băilescu şi Ion Stoica.

Miercuri, instanţa din Ialomiţa a decis că cei 15 inculpaţi, înclusiv Sergiu Băhăian, pot fi eliberaţi. Procurorii DIICOT au făcut recurs faţă de această decizie a Tribunalului Ialomiţa, iar contestaţia urmează să fie judecată la Curtea de Apel Bucureşti.

Sergiu Băhăian, nume sinonim cu înşelăciunea, crima organizată şi mafia

Sergiu Băhăian a devenit celebru în 1995 după cazul "Sabina Product". În calitate de asociat unic şi administrator, a înşelat aproape 5.000 de persoane, cărora le promitea că vor câştiga de câteva ori mai mult decât depuseseră. A fugit din ţară cu şapte miliarde de lei vechi, dar a fost prins câteva luni mai târziu pe aeroportul din Budapesta.

A fost extrădat şi condamnat la cinci ani de închisoare, dar după mai puţin de doi ani a fost eliberat condiţionat, deşi anchetatorii au stabilit un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de dolari, trei milioane de mărci germane şi 14 miliarde de lei vechi. Imediat dupa ce a ieşit din Penitenciarul Jilava, Băhăian a fost asaltat de creditorii săi.

Ameninţat cu moartea de mafia ţigănească, a recurs la tot felul de metode pentru a-şi plăti datoriile. În 1998, Băhăian l-a înşelat pe partenerul său de afaceri, un cetăţean german, cu 130.000 de mărci şi 4.000 de dolari. A fost din nou arestat şi din nou eliberat.

În toamna anului trecut s-a implicat şi în fotbal, devenind patron al clubului Gloria Buzău, din liga secundă. Însă a "dispărut" în noiembrie, după ce nu şi-a achitat datoriile faţă de jucători şi antrenori.

Sergiu Băhăian a mai fost acuzat de procurorii DIICOT Constanţa pentru omor. El a fost învinuit de instigare la două crime, fiind reţinut pentru 29 de zile, pe 17 ianuarie.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: eliberare frauda tribunal
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close