Antena 3 CNN Actualitate Serie neagră în România. Atacuri de stradă, internări la nebuni și morți suspecte

Serie neagră în România. Atacuri de stradă, internări la nebuni și morți suspecte

Serie neagră în România. Atacuri de stradă, internări la nebuni și morți suspecte
Sursa foto: foto: pixabay.com
22 Oct 2016   •   00:39

Danubiana, un imperiu preluat de la regimul comunist  a fost transformat într-o grămadă uriașă de moloz de interesele finaciare ale unui nucleu constituit inclusiv de apropiați ai fostului președinte Traian Băsescu.

Mai grav este că totul se termină ca într-un film polițist, cu amenințări, cu bătăi și chiar morți suspecte. Și, evident, cu influențe la vârful statului.

Cine este Marin Anton

În această poveste se evidențiază câteva personaje.

Marin Anton. Unul dintre cei mai bogați parlamentari români, cunoscut publicului din România mai ales după episodul Nana, unde gorilele sale au lovit o bătrână în timpul vizitei Elenei Udrea. Parlamentarul PMP nu este străin de afaceri dubioase. Deși și-a făcut avere din mari afaceri falimentate, Marin Anton a scăpat basma curată până acum. Numele lui Anton este strâns legat de falimentarea fabricii Danubiana și de afacerile necurate de la Rafo Onești.

Gelu Tofan. Ani în șir, acestui domn i s-a spus ''regele cauciucului'', asta pentru că a primit printr-o privatizare discutată îndelung, fosta fabrică Danubiana și un teren uriaș, dat cu puțin timp înainte de privatizare. Este de notorietate conexiunea acestui cu Theodor Stolojan și cu oamenii lui Băsescu. Și cu Marin Anton.

Misterul batăii primite de Gelu Tofan. Legătura cu Traian Băsescu

Cei doi s-au luptat pentru un teren uriaș, o luptă care a ajuns sa fie pe viață și pe moarte. La propriu. Gelu Tofan a fost bătut crunt și spune că cel care a comandat bătaia este chiar fostul său asociat, Marin Anton.

Sorin Ovidiu Bălan a prezentat la ''Exces de putere'' câteva informații care par desprinse dintr-un scenariu de film: foarte multe personaje din această poveste care fie au fost bătute, fie au dispărut, fie au fost injectate și internate la nebuni.

Un alt personaj pe care îl introducem în povestea aceasta este Ștefan Rădulescu, despre care Gelu Tofan a afirmat că este autorul moral al agresiunii asupra sa.
Despre Ștefan Rădulescu presa a relatat că ar fi beneficiat de protecție și conexiuni la nivel înalt, în poliție, în procuratură, iar șefa departamentului de Investigații al Antena 3, Bianca Nae, a descoperit imagini cu Rădulescu alături de fostul președinte al României Traian Băsescu.

Pe cine a mai amenințat Ștefan Rădulescu

Ștefan Rădulescu ar fi ameninţat şi alte persoane, printre care şi un alt asociat al lui Gelu Tofan, Stan Anton . Aceasta reiese şi dintr-o înregistrare a unei discuţii dintre Stan şi un alt om de afaceri, Josef Friedmann.

De altfel, există tot felul de documente care arată cum SRI avertiza în privinţa lui Ştefan Rădulescu.

 

Cine sunt victimele în acest caz complex

Sorin Ovidiu Bălan a explicat cine sunt victimele acestui caz complex. Potrivit acestuia, povestea ar trebui analizată pornind de la agresorul lui Gelu Tofan, care se afla în pușcărie când a murit în condiții misterioase. Iată care sunt restul victimelor în acest caz dificil.

 

Gelu Tofan a vorbit în exclusivitate la ''Exces de putere'' despre experiența prin care a trecut și a oferit detalii în premieră despre unul dintre cele mai complexe cazuri din România după 1989.

×
Subiecte în articol: Exces de putere Marin Anton
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close