Antena 3 Actualitate Românii cu asigurare de sănătate pot beneficia de servicii medicale oriunde în ţară, cu bilet de trimitere

Românii cu asigurare de sănătate pot beneficia de servicii medicale oriunde în ţară, cu bilet de trimitere

de Georgiana Adam    |    24 Noi 2020   •   10:45
Românii cu asigurare de sănătate pot beneficia de servicii medicale oriunde în ţară, cu bilet de trimitere

Asigurații din sistemul naţional de sănătate vor putea beneficia de servicii medicale paraclinice oriunde în țară, în baza biletului de trimitere, anunţă CNAS.

Este efectul unei hotărâri de guvern adoptate recent. 

"Executivul a aprobat o Hotarâre de Guvern conform căreia, începând cu data de 1 decembrie 2020, asigurații pot beneficia de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe întreg teritoriul României", se arată într-un comunicat al CNAS.

Elementul de noutate este că acordarea acestor servicii nu mai este limitată la furnizorii de servicii medicale paraclinice aflaţi în relație contractuală cu aceeaşi Casa de asigurări de sănătate cu care a încheiat contract medicul ce a emis biletul de trimitere.

Astfel, în baza unui bilet de trimitere eliberat de medici aflați în relație contractuală cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate, asiguratul poate beneficia de investigații paraclinice la orice furnizor din țară.

Investigaţiile paraclinice sunt recomandate de către medicul specialist pentru diagnosticarea şi monitorizarea unor afecţiuni.

Medicul poate decide, după caz, realizarea investigaţiilor în regim de urgenţă sau emiterea unui bilet de trimitere în baza căruia pacientul se va adresa unui furnizor de servicii medicale paraclinice.

×
Subiecte în articol: servicii paraclinice CNAS

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close