Antena 3 CNN Actualitate Servicii religioase on-line: 24 de euro - abonamentul pentru o lună de ajutor divin

Servicii religioase on-line: 24 de euro - abonamentul pentru o lună de ajutor divin

Servicii religioase on-line: 24 de euro - abonamentul pentru o lună de ajutor divin
Sursa foto: Foto: ministrydirect.com
14 Iun 2011   •   12:21

Totul are un preţ. Chiar şi serviciile religioase. Site-ul crestinortodox.ro, spre exemplu, oferă posibilitatea trimiterii unor pomelnice sau acatiste către mânăstiri, scrie gandul.info. "Salut, te informăm că am primit pomelnicul" - aşa sună mesajul pe care administratorii portalului crestinortodox.ro ţi-l trimit după ce a fost confirmată plata on-line a serviciului bisericesc.

Mănăstirea la care doreşti să fii pomenit va primi solicitarea într-un e-mail, iar părintele-stareţ de acolo va scoate la imprimantă mesajul şi îl va citi în biserică, ne asigură preoţii.

În funcţie de solicitare, pentru un acatist citit o zi în biserică se plăteşte un euro sau 2,80 euro pentru trei zile. Pentru un pomelnic cu o valabilitate de o săptămână, de pe cardul unui solicitant vor fi extraşi automat 6,16 euro, iar pentru o lună de ajutor divin, cei "păcătoşi" vor scoate din buzunar 24 de euro.

Fără taxe, pomelnicul nu trece la "pasul următor" şi nu este trimis către biserica pe care ai ales-o.

Pentru izbăvirea de păcate a celor vii şi a celor trecuţi în nefiinţă, "vama" e plătită direct de pe cardurile Visa, MasterCard, Discover, American Express sau prin sistemul de plată online PayPal.

Patriarhia nu este de acord cu iniţiativa întreprinzătorilor care "speculează comoditatea". Donaţiile credincioşilor ar trebui să fie benevole, iar serviciul religios nu ar trebui condiţionat de achitarea unei sume prestabilite, spun reprezentanţii Patriarhiei.

×
Subiecte în articol: biserica pret euro abonament
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close