Antena 3 CNN Actualitate Serviciul de conferințe video Google Meet devine gratuit pentru toţi utilizatorii

Serviciul de conferințe video Google Meet devine gratuit pentru toţi utilizatorii

Serviciul de comunicare video Google Meet a devenit gratuit pentru toţi utilizatorii. Până acum, Google Meet putea fi folosit doar în zonele de business şi educaţie.

Serviciul de conferințe video Google Meet devine gratuit pentru toţi utilizatorii
29 Apr 2020   •   15:39

După ce, la începutul lunii, Google a decis să transforme Hangouts Meet în Meet şi să-l ofere doar pentru clienţii de business şi din educaţie, gigantul american s-a răzgândit şi deschide acum larg porţile serviciului său de conferinţe video.

Astfel, Meet va putea fi în curând folosit de orice utilizator ce deține un cont Google. Nu se pot accesa în mod anonim conferinţele, iar obligativitatea contului este o măsură de siguranţă, menită să elimine problemele de intimitate cu care s-a confruntat competitorul Zoom.

În paralel, și Facebook a anunţat săptămâna trecută Messenger Rooms, ce promite să ofere posibilitatea realizării de conferințe video în grupuri de până la 50 de persoane, chiar dacă nu sunt utilizatori ai binecunoscutei platforme de socializare.

În ceea ce privește Google Meet, limitele de participanţi sunt 100 de persoane pentru utilizatorii obişnuiţi şi 250 de participanţi în cazul companiilor cu cont G Suite.

Până pe 30 septembrie, nu există nicio limită de timp pentru conferinţele organizate cu Meet. După această dată, varianta gratuită va fi limitată la conferinţe de o oră.

Google Meet poate fi folosit prin intermediul aplicaţiilor mobile de Android şi iOS, dar merge şi direct din browser-ul web de desktop, fără a fi necesară instalare vreunui plugin.

Google a anunţat recent că Meet va fi integrat şi în Gmail, iar acum această funcţionalitate ar trebui să fie disponibilă tuturor utilizatorilor, nu doar celor care plătesc abonamente G Suite.

Conform gigantului american, Meet a găzduit 3 miliarde de minute de întâlniri video şi a înregistrat 3 milioane de noi utilizatori în fiecare zi pe parcursul lunii aprilie. Doar săptămâna trecută, numărul zilnic de participanţi în întâlniri Google Meet a trecut de 100 de milioane.

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close