Antena 3 CNN Actualitate Sesiune suplimentară pentru Evaluarea naţională 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii de clasa a VIII-a

Sesiune suplimentară pentru Evaluarea naţională 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii de clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a care, din motive medicale, nu se pot prezenta la Evaluarea naţională 2021 din sesiunea normală a acestui an vor putea susţine examenul în toamnă, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate la Antena 3.

Sesiune suplimentară pentru Evaluarea naţională 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii de clasa a VIII-a
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    05 Mai 2021   •   09:17

"Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea naţională. 

Sorin Cîmpeanu: E normal să fii preocupat şi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a

Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care nu se vor putea prezenta, din motive medicale, în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an şi o doua şansă în cea de-a doua sesiune din toamnă, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluarea naţională dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. 

Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, marţi seara, la Antena 3.

Sesiunea suplimentară de la Evaluarea naţională 2021 va face însă ca repartizarea elevilor la licee să aibă loc cu o întârziere de o lună. 

Repartizarea elevilor la liceu, întârziată cu o lună de Evaluarea naţională 2021

"În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face şi după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară.

Orice măsură are în vedere doar interesul elevului", a precizat ministrul Educaţiei.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close