Antena 3 Actualitate Sevil Shhaideh, despre retragerea demisiei: „Am vrut să nu existe blocaje. Am rămas oricum ordonatorul de credite al instituției”

Sevil Shhaideh, despre retragerea demisiei: „Am vrut să nu existe blocaje. Am rămas oricum ordonatorul de credite al instituției”

22 Iun 2017   •   13:37
Sevil Shhaideh, despre retragerea demisiei: „Am vrut să nu existe blocaje. Am rămas oricum ordonatorul de credite al instituției”

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh a confirmat la Antena 3 că și-a retras demisia ca să nu existe blocaje prin tot felul de tertipluri juridice.

„Imediat ce am luat act de publicarea în Monitorul Oficial a moțiunii de cenzură, MO 466 din 21 iunie, am convocat experiții instituției pentru a identifica eventuale riscuri care ar putea conduce la blocarea acestei instituții. După cum știți, în acest moment, la nivelul acestei instituții nu mai există niciun secretar de stat, nu există secretar general și din aceste considerente, pentru că suntem într-o situație atipică, din discuțiile cu toți experții juriști, soluția identificată pentru a reveni conform prevederilor constituționale, fiind un guvern demis printr-o moțiune de cenzură, ni se aplică din acel moment articolul 85 din Constituție, dar pentru a nu bloca prin tot felul de tertipluri juridice am hotărât să-mi retrag demisia pentru a reveni la ceea ce prevede astăzi Constitiuția”, a declarat vicepremierul și ministrul Dezvoltării la Antena 3.

„Din momentul în care am luat hotărârea să-mi depun demisia, am putut să-mi desfășor activitatea în prerogativele legale pe care le am, sunt ordonatorul de credite al acestei instituții, în momentul în care demisia este publicată de decretul prezidențial, în acel moment eu nu mai sunt ordonator (...) Grindeanu a demis, nu a numit oameni”,  a mai spus vicepremierul.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close