Antena 3 CNN Actualitate Sex pentru paşaport! Un funcţionar de la ANC cerea, pe lângă şpagă, şi favoruri sexuale

Sex pentru paşaport! Un funcţionar de la ANC cerea, pe lângă şpagă, şi favoruri sexuale

Sex pentru paşaport! Un funcţionar de la ANC cerea, pe lângă şpagă, şi favoruri sexuale
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    02 Mar 2012   •   21:05

Unul dintre angajaţii Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie pretindea şi favoruri sexuale, pe lângă suta de euro pe care o cerea femeilor din Republica Moldova care intermediau obţinerea de paşapoarte.

11 suspecţi au fost arestaţi în dosarul şpagă pentru cetăţenie. Şase dintre aceştia sunt funcţionari de la Evidenţa populaţiei, iar restul sunt cetăţeni moldoveni care intermediau mita între angajaţii statului român şi conaţionalii lor. Acuzaţiile sunt de luare, dare de mită şi trafic de influenţă.

Angajaţii Secret Service din Ambasada SUA la Bucureşti i-au ajutat pe procurorii români să stabilească traseul banilor veniţi de peste Prut. Mita ajungea în România prin transferuri bancare, iar actele erau trimise prin cărăuşi, în general şoferi de de microbuze.

Mita era între 500 şi 1.000 de euro, pentru moldovenii care doreau cetăţenie, paşaport românesc, sau viză de şedere în România,se arată în referatul procurorilor.

Funcţionarii şi intermediarii foloseau un limbaj codat atunci când vorbeau de banii din şpagă. Aceştia erau numiţi "taxe de urgenţă", „taxă de parcare", iar angajaţii publici erau denumiţi avocaţi.

Pentru dosarele rezolvate, un funcţionar de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie cerea, pe lângă şpagă, şi favoruri sexuale de la una dintre moldovencele din reţeaua de intermediari.



×
Subiecte în articol: pasaport Republica Moldova functionari
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close