Antena 3 CNN Actualitate Sezonul de vânătoare a caprelor negre, pe sfârşit

Sezonul de vânătoare a caprelor negre, pe sfârşit

Sezonul de vânătoare a caprelor negre, pe sfârşit
Sursa foto: Foto: poze.zoopedia.ro
de M.Z.    |    28 Noi 2011   •   09:07

Capra neagră este unul dintre cele mai râvnite trofee. Vânătorii aşteaptă cu nerăbdare sezonul de toamnă, când au voie să le vâneze şi pleacă la drum. Ştiu că, pe cât de frumoase şi râvnite sunt caprele negre, pe atât de greu sunt de găsit.

Vânătorii cu experienţă ştiu că drumul până spre habitatul ei este unul lung şi anevoios. Capra neagră trăieşte pe versanţi izolaţi şi uitaţi de timp, unde rareori calcă omul. Civilizaţia n-a ajuns încă în sanctuarul naturii, transformat în paradis pentru animalele sălbatice.

Capra neagră este o Fata Morgana a stâncilor. Se ascunde prin pădurile dese şi urcă cu agilitate pe stânci sterpe şi versaţi abrupţi. Chiar şi cei mai experimentaţi ştiu că nu e nevoie doar de un ochi ager şi o minte limpede, ci de mult noroc. Mai mult, dacă ratezi primul foc, o a doua şansă nu va veni prea curând.

Animalul nu este specific zonei Vrancei. Primele 12 exemplare au fost aduse abia în 1982. Au găsit aici mediul propice, iar în ultimele trei decade populaţia a ajuns să numere aproximativ 200 de astfel de animale.

"Sunt destul de greu de vânat, deoarece este foarte greu de ajuns în zona lor, iar exemplarele se văd de obicei la foarte mare distanţă", spune Silviu Cefalan, inginer silvic. 

Sezonul de vânătoare pentru caprele negre începe pe 15 septembrie şi ia sfârşit pe 15 decembrie.

 



×
Subiecte în articol: vanatoare trofeu paduri
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close