Antena 3 CNN Actualitate Sfat de sănătate. Mitul apei plate cu lâmâie pierde teren. Medicii spun adevărul despre această combinaţie

Sfat de sănătate. Mitul apei plate cu lâmâie pierde teren. Medicii spun adevărul despre această combinaţie

Beau apă cu lămâie pentru că vrea să slăbesc sau pentru că îmi ajută rinichii. Dacă este așa sau nu, aflăm de la urologul Cristian Iatagan. Tot acum vedem cum ne poate îmbolnăvi deshidratarea, dar și câtă apă avem nevoie să consumăm zilnic. Pe de altă parte, nisip la rinichi avem cu toții, important este să nu-l lăsăm să se transforme în cunoscutele pietre la rinichi.

Sfat de sănătate. Mitul apei plate cu lâmâie pierde teren. Medicii spun adevărul despre această combinaţie
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    24 Iun 2020   •   11:32

Mitul apei cu lămâie pare că începe să piardă teren. După ce specialiştii au spus că nu ajută la slăbit, acum medicii urologi explică faptul că important pentru organism este să consumăm suficientă apă pe tot parcursul zilei, fie că este sau nu cu lămâie.

"Cu siguranţă, apa este foarte importantă pentru rinichi. Mai greu de spus dacă cu lămâie sau nu, prin gustul bun sau prin modificarea pH-ului, dar simplificând apa este foarte importantă pentru funcţionarea normală a rinichilor şi pentru prevenirea formării de calculi. Cu sau fără lămâie e o chestiune de nuanţă, ţine de gust. Trebuie să bem suficientă apă de parcursul unei zile întregi", a explicat medicul Cristian Iatagan, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

De ce nu e bine să recuperăm seara apa nebăută ziua

Întrebat ce înseamnă suficientă apă, medicul a explicat că cei doi litri pe zi sunt un reper foarte bun. "În principiu, un om sănătos care bea de dimineaţă pâna seara doi litri de apă e bine. E de preferat să fie apă sau ceai, dar nu alte băuturi nocive", a adăugat urologul.

Medicul recomandă să bem întotdeauna lichide atât cât simţim nevoia şi poate ceva în plus şi să nu aşteptăm să ajungem la senzaţia de sete. "E o greşeală pe care o facem noi oamenii activi. Mulţi uităm să bem lichide că muncim şi, atunci, bem seara, dar nu e bine. Apa trebuie băută pe parcursul zilei, pentru că deshidratarea nu poate fi recuperată cu doi litri băuţi seara în trei ore", atenţionează doctorul.

Sfat de sănătate. Ce boli putem face dacă nu bem apă - Deshidratarea duce la afecțiuni grave


 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close