Sfat de sănătate. Pașii prin care putem scădea febra acasă

21 Ian 2020   •   09:54
Sfat de sănătate. Pașii prin care putem scădea febra acasă

Pediatrul Diana Zaharia a vorbit la ''Sfat de sănătate'' cu Andreea Cigolea, când ar trebui să ne îngrijoreze febra la copii şi care sunt semnele ce ne arată că ar trebui să mergem urgent cu micuţul nostru la un medic.

Medicul pediatru Diana Zaharia a explicat tot ce trebuie să ştim cu privire la această situaţie, care sunt paşii prin care putem scădea febra acasă şi când să ne îngrijorăm din cauza febrei.

Febra este un motiv al prezentării tuturor părinţilor cu copilul la camera de gardă. Trebuie să ştim că febra este un mecanism de apărare. Pe noi nu ne sperie febra şi ne sperie semnele asociate. Ar fi foarte important ca părintele să înveţe că copilul trebuie să primească antitermic în momentul când febra trece peste 38 de grade, aşteaptă să descrească ascensiunea termică, apoi pleacă cu el către consult.

Nu plecăm niciodată când copilul are febră.  Recomandăm părinţilor, într-un pleduleţ de bumbac, cu apă călâie să îl împacheteze de sub axilă, până la genunchi. Nu păţeşte nimic la plămâni, nici apă la plămâni, nu pneumonie, absolut nimic'', a explicat Diana Zaharia, medic pediatru.

Mai multe informaţii, în materialul de mai jos!

Sfat de sănătate. Când ne îngrijorăm din cauza febrei

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close