Antena 3 CNN Actualitate Sfatul clar dat de Raed Arafat pentru cei care vor să petreacă de Crăciun şi Revelion

Sfatul clar dat de Raed Arafat pentru cei care vor să petreacă de Crăciun şi Revelion

În prag de Sărbători, Raed Arafat vine cu un sfat clar pentru cei care vor să petreacă de Crăciun şi Revelion. ''Sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii şi a contactului, mai ales cu persoanele cu care nu stăm şi nu avem contact cu ei tot timpul, purtarea măştii'', a spus secretarul de stat, în exclusivitate la Antena 3.

Sfatul clar dat de Raed Arafat pentru cei care vor să petreacă de Crăciun şi Revelion
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    13 Dec 2020   •   19:59

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat spune că măsurile impuse de autorităţi trebuie să fie respectate în continuare, chiar dacă se apropie sărbătorile.

Raed Arafat: "Sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii''

''Avem în acest moment, diferite situaţii. Avem zone care sunt la incidenţă peste 3 la mie, avem zone între 1,5 şi 3 la mie, localităţi şi judeţe chiar. Avem zone care se află sub carantină la acest moment, localităţi care urmează să iasă, dacă coboară la un nivel satisfăcător (...) Continuăm cu măsurile care au fost impuse. Din punct de vedere al Sărbătorilor care urmează, sfatul clar este respectarea regulilor şi limitarea la maxim a mobilităţii şi a contactului, mai ales cu persoanele cu care nu stăm şi nu avem contact cu ei tot timpul, purtarea măştii. 

Raed Arafat despre carantina din judeţul Ilfov

Sunt încă localităţi care sunt sub carantină. Încă evoluează, dar în mare parte, localităţile au mers sub nivelul care au fost. Nu am cifrele în faţă, dar Ilfovul este încă sub monitorizarea noastră. În Ilfov este o situaţie mai deosebită, pentru că este la limită cu Bucureşti. Este un pic mai greu de controlat situaţia acolo. Avem localităţi care sunt de foarte mult timp sub carantină şi care nu au scăzut semnificativ şi continuă să fie sub carantină, şi dau exemplul Constanţei. Probabil că nu sunt implementate regulile la maxim acolo, sau o parte din populaţie nu respectă regulile, nu ştim care ar fi motivul'', a declarat Raed Arafat la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Crăciun revelion sfat
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close