Antena 3 CNN Actualitate Sfaturi de la Poliţie pentru sărbători: Nu ţineţi cheile sub preş sau în cutia de scrisori

Sfaturi de la Poliţie pentru sărbători: Nu ţineţi cheile sub preş sau în cutia de scrisori

Sfaturi de la Poliţie pentru sărbători: Nu ţineţi cheile sub preş sau în cutia de scrisori
09 Dec 2008   •   13:55

Poliţia Română avetizează cetăţenii cu privire la persoanele care, deghizate în colindători, pot fura din locuinţe, prin îndemnul "Aveţi grijă la ?colindători?!", după cum arată un comunicat de la Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliţiei (IGPR), remis către Antena3.ro
În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.
Pentru a preveni aceste incidente, Poliţia Română îi sfătuieşte pe cetăţeni că acorde atenţie maximă persoanelor care sună la uşă sau pe care le invită în casă, precum şi să-şi obişnuiască copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă. Poliţia mai avertizează să "nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia de scrisori?, dar nici ?la plecarea de acasă, să nu lăsaţi în uşă bilete care să dezvăluie acest lucru".
De asemenea, "împreună cu vecinii, stabiliţi un sistem de supraveghere atunci când lipsiţi de acasă, în mod special în noaptea de Revelion" şi "asiguraţi-vă uşa locuinţei cu încuietori sigure". Poliţia Română mai sfătuieşte cetăţenii să-şi monteze sisteme de asigurare la uşile de acces în bloc.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close