Antena 3 CNN Actualitate Sfaturi pentru străinii din România: "Cu funcţionarii publici se discută pe un ton politicos şi ne-agresiv"

Sfaturi pentru străinii din România: "Cu funcţionarii publici se discută pe un ton politicos şi ne-agresiv"

Sfaturi pentru străinii din România: "Cu funcţionarii publici se discută pe un ton politicos şi ne-agresiv"
Sursa foto: ministerul muncii
14 Ian 2010   •   12:52

Ce ar trebui să ştie străinii non-europeni care îşi doresc să trăiască sau să muncească în România? Câteva organizaţii nonprofit le vin în ajutor şi au publicat pe site-ul Ministerului Muncii un document cu informaţii menite să le facă acomodarea mai uşoară.

Textul, intitulat "Bun venit în România! Ghid de informare pentru cetăţenii din state terţe" şi adresat cetăţenilor turci sau chinezi poate fi însă o lectură interesantă chiar şi pentru români. Bunăoară, aflăm că ?în societatea romanească sunt apreciate, impărtăşite şi promovate valori precum: toleranţa, generozitatea, educaţia, bunele maniere, sociabilitatea, munca, cinstea, perseverenţa, ospitalitatea?.

Ghidul îi mai învaţă pe imigranţi cum să se comporte în societatea românească, dar şi ce tip de atitudine să aibă atunci când intră în contact cu autorităţile române. ?În cadrul oricărei interacţiuni cu ceilalţi, se comunică pe un ton civilizat, nonagresiv. Fiecare interlocutor este aşteptat să-şi termine intervenţia, fără a fi intrerupt? se arată în textul publicat pe site-ul ministerului.

Un alt fragment susţine că ?în instituţiile statului, interacţiunea intre funcţionari şi public se realizează pe un ton reciproc politicos, ne-provocator şi ne-agresiv?.

Citeşte ghidul aici.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ghid functionari imigranti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close