Antena 3 CNN Actualitate Şi-a ameninţat angajaţii că vor fi concediaţi dacă merg la vot, iar acum are dosar penal

Şi-a ameninţat angajaţii că vor fi concediaţi dacă merg la vot, iar acum are dosar penal

Şi-a ameninţat angajaţii că vor fi concediaţi dacă merg la vot, iar acum are dosar penal
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
28 Iul 2012   •   21:27

Administratorul unei firme din Brad s-a ales cu dosar penal, după ce ar fi ameninţat câteva zeci de angajaţi că vor fi concediaţi dacă vor vota la referendumul de duminică pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax.
   
Potrivit unui comunicat de presă remis, sâmbătă, de IPJ Hunedoara, Poliţia Municipiului Brad s-a sesizat din oficiu că administratorul unei societăţi comerciale din localitate i-ar fi ameninţat cu concedierea pe angajaţii care vor vota la referendumul pentru demiterea preşedintelui României.
   
"În cauză s-a înocmit dosar penal conform art. 52 alin. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, urmând a se continua cercetările în vederea luării măsurilor legale", se arată în comunicatul de presă.
   
Poliţiştii reaminstesc cetăţenilor, în documentul citat, că fapta persoanei care votează fără a avea drept de vot ori fapta alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului reprezintă infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la cinci ani.
   
"Potrvit legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum", se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Hunedoara.
   

×
Subiecte în articol: dosar penal administrator angajati vot
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close