Antena 3 CNN Actualitate Și-a vândut un rinichi pentru un telefon scump, iar acum face zilnic dializă și este imobilizat pe viață

Și-a vândut un rinichi pentru un telefon scump, iar acum face zilnic dializă și este imobilizat pe viață

Un adolescent care a luat o decizie extremă pentru un moft regretă acum această decizie după ce a rămas cu sechele pe viață, suferind de insuficiență renală.

Și-a vândut un rinichi pentru un telefon scump, iar acum face zilnic dializă și este imobilizat pe viață
Sursa foto: Getty Images
de Gabriel Dano    |    23 Noi 2021   •   23:24

„De ce am nevoie de un al doilea rinichi? Unul este suficient”, spunea atunci adolescentul, care ulterior a suferit de insuficiență renală.

Tânărul originar dintr-un oraș din China a recurs la gestul inconștient în 2011, când și-a vândut un rinichi pe piața neagră în schimbul sumei de 3.200 de dolari. El și-a cumpărat atunci un smartphone și o tabletă, scrie Vice, potrivit csid.ro.

Acesta a fost abordat de un bărbat pe internet care i-a oferit bani în schimbul unui rinichi. La scurt timp, adolescentul a luat parte la intervenția ilegală, unde I s-a prelevat un rinichi, care a ajuns la un beneficiar anonim.

La scurt timp, tânărul a povestit autorităților întâmplarea și 9 persoane au fost puse sub acuzare pentru vătămare intenționată și comerț cu organe. Doar câteva luni a durat fericirea tânărului. Acesta a suferit o infecție la rinichiul care i-a rămas – din cauza condițiilor insalubre în care s-a desfășurat prelevarea – ce a dus la insuficiența renală.

Acum, starea lui este atât de severă încât are nevoie dializă zilnică, întrucât rinichiul rămas nu poate față.

Medicii spun că tânărul are acum nevoie de un transplant de rinichi. De asemenea, presa internațională notează că un rinichi pe piața neagră costă în jur de 260.000 de dolari – de 80 de ori mai mult decât a primit tânărul.

×
Subiecte în articol: rinichi
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close