Antena 3 CNN Actualitate Şi viitorii magistraţi încearcă să copieze la examene (VIDEO)

Şi viitorii magistraţi încearcă să copieze la examene (VIDEO)

Şi viitorii magistraţi încearcă să copieze la examene (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
26 Aug 2010   •   21:45

Până şi viitorii judecători şi procurori trişează la examene. Sau cel puţin încearcă din răsputeri. O dovedeşte atitudinea unei domnişoare din Vâlcea, care s-a postat în faţa unei Facultăţi de Drept să-şi ajute colega la examenul scris pe care-l susţinea pentru a intra la Institutul Naţional al Magistraturii.

Tânara a aşteptat să primească subiectele grilei de la prima persoană care părăsea concursul.  Imediat ce le-a obţinut, s-a pus pe treabă nestingherită. După ce au deranjat-o reporterii, s-a tot învârtit în jurul facultăţii, ca să nu piardă legătura.

Directorul Institutului Naţional al Magistraturii, prezent şi el la desfăşurarea examenului, susţine că este imposibil să copiezi.

Bătălia pentru ocuparea celor două sute de posturi de procurori şi judecători a fost, anul acesta, mai mare ca niciodată. 11 candidaţi pe un singur loc.

Prima etapă, cea de verificare a cunoştinţelor juridice, este eliminatorie. Urmează testul privind raţionamentul logic şi interviul. Cei declaraţi admişi pot opta abia după un an de studiu pentru cariera de judecător sau de procuror.



Antena 3

×
Subiecte în articol: judecatori examen Valcea
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close