Antena 3 CNN Actualitate Siamezele născute la Piteşti sunt în stare gravă. Mama lor le-a vizitat luni

Siamezele născute la Piteşti sunt în stare gravă. Mama lor le-a vizitat luni

Siamezele născute la Piteşti sunt în stare gravă. Mama lor le-a vizitat luni
Sursa foto: Foto: istorya.net
de M.Z.    |    03 Ian 2012   •   13:25

Siamezele internate la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală sunt în stare gravă, dar stabilă, din cauza prematurităţii şi a malformaţiilor asociate.

Cele două fete sunt ţinute în incubator şi hrănite prin perfuzii. Luni, mama lor le-a vizitat şi a vorbit cu medicii care le îngrijesc, dar nu a rămas în spital, urmând să revină să le viziteze săptămânal.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Spitalul Grigore Alexandrescu, medicii continuă monitorizarea funcţiilor vitale şi a parametrilor hematologici şi biochimici. De asemenea, se vor efectua noi investigaţii medicale atunci când starea generală a siamezelor şi evoluţia lor o va permite.

 


Siamezele din Piteşti născute în a doua zi de Crăciun au acte în regulă, de săptămâna trecută. Mama fetiţelor gemene le-a declarat la Registratura Spitalului Judeţean, deşi în primele zile nu se interesase de soarta lor. Adelina Ştefania şi Raluca Andreea sunt numele alese de mama lor.

Cele două surori vor rămâne o perioadă de timp internate în spital, până când medicii vor decide ce vor face mai departe.

Cadrele medicale susţin că mama siamezelor nu a avut nicio secundă intenţia de a le abandona, ci doar şi-a dorit discreţie.

Gemenele siameze, unite în zona toracelui şi a abdomenului, cântăreau împreună 2,800 kilograme la naştere. Ele au fost transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Gemenele unite în zona toraco-abdominală, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de centimetri, sunt lipite în zona ficatului, dar au inimi separate.

Fetiţele s-au născut pe 26 decembrie, la maternitatea din Piteşti şi au fost transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Citeşte şi "Vreau să îmi văd fetele" - primele declaraţii ale mamei siamezelor născute la Piteşti.




×
Subiecte în articol: stare grava vizita mama
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close