Antena 3 CNN Actualitate Sibiu: 17 persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme, de la începutul anului

Sibiu: 17 persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme, de la începutul anului

Sibiu: 17 persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme, de la începutul anului
Sursa foto: Foto: getridofitall.com
de M.Z.    |    17 Mai 2012   •   22:46

Un număr de 17 persoane din judeţul Sibiu au fost diagnosticate cu boala Lyme, de la începutul anului şi până în prezent, în urma înţepăturilor de căpuşe.

"Lyme este o boală infecţioasă produsă de o bacterie - Borrelia Burgdorferi - transmisă omului prin muşcătura de căpuşă. Nu toate căpuşele însă sunt purtătoare ale acestei bacterii, iar boala nu se transmite de la om la om. De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate la DSP Sibiu 17 cazuri confirmate de boală Lyme", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Simona Berariu, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, la rândul său, că de la începutul anului şi până în prezent, 334 de persoane au fost înţepate de căpuşe, în condiţiile în care pe tot parcursul anului trecut au fost înregistrate 51 de cazuri.

Luni, un fost ziarist din Sibiu, Rudolf Kamla, care în urmă cu patru ani a fost înţepat de o căpuşă a murit, iar apropiaţi ai acestuia spun că a fost diagnosticat cu boala Lyme în Austria, după ce în România ar fi primit mai multe diagnostice eronate.

"În judeţul Sibiu nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de boala Lyme. În ceea ce priveşte cazul mediatizat, putem spune că familia nu a depus nicio reclamaţie cum că persoana decedată ar fi fost diagnosticată greşit într-un spital din ţară. Numai dacă familia va depune o reclamaţie se va putea dispune începerea unei anchete", a spus Berariu.

×
Subiecte în articol: Sibiu capuse boala lyme bolnavi deces
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close