Antena 3 CNN Actualitate Sibiu. Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, sfinţită

Sibiu. Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, sfinţită

Sibiu. Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, sfinţită
06 Ian 2009   •   18:38

Singura biserică de gheaţă din România, cea de la Bâlea Lac, aflată la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, a fost sfinţită marţi de trei prelaţi de la cultele romano-catolic, greco-catolic şi evanghelic, a anunţat constructorul bisericii, primarul oraşului Avrig, Arnold Klingeiss.
?Am mai fost în biserici de gheaţă, în Italia. Am fost azi fraţi întru credinţă, aici în această biserică. Suntem într-o perioadă în care Dumnezeu ne vrea mai buni, mai toleranţi?, a declarat unul dintre prelaţi, Ioan Ştefan Crişan, preot greco-catolic.
La slujba ecumenică nu a fost prezent, nici în acest an, vreun preot ortodox. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza consideră inoportun faptul ca un preot creştin ortodox să oficieze slujbe într-o biserică care se va topi.
Arnold Klingeiss, constructorul bisericii pentru al treilea an consecutiv, a precizat, marţi, ca deja au fost anunţate două cupluri care doresc să îşi boteze copiii în biserica de gheaţă.
Pentru construcţia bisericii de gheaţă au fost necesare câteva tone de gheaţă luate din lacul Bâlea. Clădirea inedită, cu o suprafaţă de 40 de mp, a fost ridicată în zece zile, având altarul format dintr-o sculptură în gheaţă, care Îl înfăţişează pe Iisus răstignit pe cruce. În biserica de gheaţă încap maxim 30 de enoriaşi.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Balea lac
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close