Antena 3 CNN Actualitate Situaţie critică şi tensionată la Sibiu! Orban l-a demis pe subprefectul oraşului

Situaţie critică şi tensionată la Sibiu! Orban l-a demis pe subprefectul oraşului

Zi decisivă pentru soarta a sute de mii de români. Raed Arafat trebuie să ia o decizie referitoare la carantinarea Sibiului şi a oraşului Alba-Iulia, după explozia infectărilor. Între timp, în inima Transilvaniei, situaţia este una cu adevărat critică. Rata de infectare a depăşit 11 la mia de locuitori, iar Guvernul Orban l-a demis pe subprefectul Sibiului. În acest context tensionat, și medicul șef al Unității de Primiri Urgențe din Sibiu și-a dat demisia.

Situaţie critică şi tensionată la Sibiu! Orban l-a demis pe subprefectul oraşului
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    13 Noi 2020   •   09:15

În ultimele săptămâni, secţie UPU a Spitalului Judeţean din Sibiu, a fost asaltată de numărul mare al personelor infectate cu SARS-COv-2.

Şeful UPU Sibiu a demisionat joi

După ce municipiul Sibiu a ajuns să aibă cea mai mare rată a infectărilor din întreaga ţără, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe, a demisionat. 

Medicul șef al UPU Sibiu, Bogdan Csillag, a demisionat, joi, din funcție, în locul său conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu urmând să numească un alt șef care să conducă UPU în perioada pandemiei de COVID-19.

Raed Arafat decide dacă Sibiul intră în carantină

Pentru a reduce îmbolnăvirile, municipiul Sibiu, dar şi orașele Cisnădie și Tălmaciu și satul Șelimbăr ar urma să fie carantinate.

Dacă măsura va fi instituită, timp de 14 zile, sibienii din zonele carantinate vor putea ieşi din casă doar cu declaraţia pe propria răspundere, sau dacă se deplasează în interes de serviciu, cu adeverinţa emisă de angajator. În plus, intrarea şi ieşirea din oraşele din carantină va fi restricţionată.

Premierul a declarat că şeful DSU, Raed Arafat va face o vizită în Sibiu pentru a decide la faţa locului dacă instituie sau nu carantina.

Ludovic Orban a decis să îl demită pe subprefectul județului Sibiu 

De asemenea, Guvernul Ludovic Orban a decis, în ședința de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea.

Decizia de încetare a mandatului temporar de subprefect al Sibiului a lui Rareș Macrea a venit cu mai puțin de 24 de ore înainte ca șeful DSU, Raed Arafat, să meargă la Sibiu pentru a decide dacă se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru orașele Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.

 

×
Subiecte în articol: Sibiu Orban subprefect carantină
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close