Antena 3 Actualitate Sibiu: Risc însemnat de avalanșă în Bucegi și Făgăraș

Sibiu: Risc însemnat de avalanșă în Bucegi și Făgăraș

11 Feb 2016   •   09:14
Sibiu: Risc însemnat de avalanșă în Bucegi și Făgăraș
Sursa foto: foto: pixabay.com

Meteorologii au anunțat risc însemnat de producere de avalanșe la altitudinea de peste 1.800 de metri în Munții Bucegi și Făgăraș (versantul nordic), valabil până joi, la ora 20.00, transmite Agerpres.

În județul Sibiu este vizată zona turistică Bâlea, aflată la peste 2.000 de metri, în Munții Făgăraș, unde zăpada măsoară 1,24 metri. Tot aici se află singurele construcții de gheață din România — un hotel, câteva igluuri și o biserică. Accesul la Bâlea Lac se face doar cu telecabina, costul unui drum dus-întors este de 60 de lei, de persoană.

"Pe pante suficient de înclinate, declanșările de avalanșe sunt posibile chiar și la supraîncărcări slabe, iar spontan sunt posibile avalanșe medii și chiar mari", se arată în Buletinul nivometeorologic emis de Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.

La altitudinea de sub 1.800 de metri în Munții Făgăraș și Bucegi, riscul de producere de avalanșe este redus, de gradul unu pe o scară de la unu la cinci.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close