Antena 3 CNN Actualitate Sicriele cu trupurile minerilor decedaţi au fost aduse de familii acasă

Sicriele cu trupurile minerilor decedaţi au fost aduse de familii acasă

Sicriele cu trupurile minerilor decedaţi au fost aduse de familii acasă
Sursa foto: Foto: Video News
06 Feb 2011   •   13:59

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale minerilor decedaţi în subteran au fost aduse de familii acasă.

 


Cei patru mineri împreună cu şeful de echipă au coborât în subteran sămbătă dimineaţă ca să repare unul dintre transformatore. Explozia de metan s-a produs în jurul orei 15.00, în momentul cuplării la curent a tabloului electric.
 
Două echipe de salvatori profesionişti au coborât în mina pentru a-i  recupera pe minerii prinşi sub dărâmături. După mai bine de 7 ore de la explozie, salvatorii i-au găsit pe cei ortaci.

Abia în jurul orei 23, cei 15 salvatori au reuşit să  aducă la suprafaţă trupurile victimelor, care au fost transportate apoi la Morga Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Cu numai câteva minute înainte de a ieşi din galerie, s-a produs o nouă explozie.

Nu a fost nimeni rănit de această dată, dar galeriile prezintă pericol în continuare aşa că mina a fost închisă imediat şi investigaţia sistată pentru moment.

Echipa de electricieni care executa reparaţii la transformatorul defect era condusă de inginerul Cosmin Calotă, de 36 de ani. Alături de el şi-au pierdut viaţa electricienii Marian Cucu, de 41 de ani, Cornel Borchici, de 36 de ani, Iulian Stoi, de 36 de ani, şi Ion Nădrag, de 37 de ani.

 
 


×
Subiecte în articol: mineri familii
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close